Kadir Gecesi'nde Eller Dua Için Semaya Kalkti

Kur’an-i Kerim’in indirilmeye baslandigi gece olan Kadir Gecesi, Samsun’da dualarla idrak edildi. Dünya birincisi olan hafizlar vatandaslara Kur’an ziyafeti verdi.

Kadir Gecesi'nde Eller Dua Için Semaya Kalkti


Kur’an-i Kerim’de bin aydan daha hayirli olarak bildirilen Kadir Gecesi Samsun’da cosku ile kutlanirken, Ilkadim ilçesinde bulunan Büyük Cami ise vatandaslarla doldu tasti. Büyük Cami’yi dolduran vatandaslar hep birlikte teravih namazini kildi. Kadir Gecesi münasebetiyle Ilkadim Belediyesi tarafindan da program düzenlendi.

Geceyi ihya etmek için camileri dolduran cemaat gecenin manevi havasini doyasiya yasadi. Kadin cemaatler de kendilerine ayrilan bölümleri doldurdu. Camide okunan Kur’an-i Kerim ve kasidelerden sonra insanligin selameti, ülkenin huzuru ve Islam alemine baris ve huzur gelmesi için dualar edildi. Teravih namazi öncesi ve sonrasi Kuran-i Kerim’i okumada dünya birincilikleri bulunan hafizlar ve alaninda farki basarilar elde etmis 4 hafiz Kur’an ziyafeti verdi. Program sonrasi camiden çikan vatandaslara Ilkadim Belediyesi tarafindan çesitli ikramlar yapildi.

“Vatandaslarimiz ilgisi güzel”

Gecede konusan Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Bu gece Kadir Gecesi, bin aydan daha hayirli olan bir gecedir. Biz de Ilkadim Belediyesi olarak bu geceyi dünyaca meshur hocalarimizla yad ediyoruz. Bu aksam dünya birincisi hafizlarimiz buradadir. Vatandaslarimizin da ilgisi güzel. Insallah iyi bir is yapmis oluruz diye düsünüyorum” dedi.

Vatandaslar ise bin aydan daha hayirli olan bu geceye ulasmanin mutlulugu yasadiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA