CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yildiray Sapan'dan 'Kaset Kumpas' Davasi Açiklamasi

Karara baglanan ‘kaset kumpas’ davasini degerlendiren CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yildiray Sapan, “Ben basindan beri bu isin zaten müsebbibinin FETÖ oldugunu söylemistim. Bugün de benim söylediklerimin dogru oldugu teyit edildi. Burada iki nokta eksik kaldi. Onun da ortaya çikacagini düsünüyorum” dedi.

CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yildiray Sapan'dan 'Kaset Kumpas' Davasi Açiklamasi
Eski CHP Genel Baskani Deniz Baykal ve bazi eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarina iliskin görüntülerin internette yayimlanmasiyla ilgili, FETÖ/PDY elebasi Fetullah Gülen’in de aralarinda bulundugu davada karar açiklandi.

Davanin bugün görülen karar durusmasinda 120 sanik hakkinda hüküm kuruldu, 3’ü tefrik, 46 sanik hakkin yakalama karari verilirken saniklar hakkinda 6 yil 3 ay ile 92 yil 10 ay arasinda ceza verildi.

FETÖ elebasi Gülen, gazeteci Cevheri Güven ve eski polis Enes Çigci’nin aralarinda bulundugu 46 sanigin ise dosyasi ayrilirken 3 sanigin dosyasi da tefrik edildi.

“Ben basindan beri bu isin zaten müsebbibinin FETÖ oldugunu söylemistim”

Karari degerlendiren CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yildiray Sapan, “Ben basindan beri bu isin zaten müsebbibinin FETÖ oldugunu söylemistim. Bugün de benim söylediklerimin dogru oldugu teyit edildi. Burada iki nokta eksik kaldi. Onun da ortaya çikacagini düsünüyorum. Bir tanesi yeni CHP içerisinden bu sufleyi verenler yani bu konuda yardimci olanlar bir de yapilan bu komplonun sonucunda faydalananalar var. Bunlar tabi kendilerini sakliyorlar. Ortaya çikmayacagini düsünüyorlar. Gerçekler hiçbir zaman topragin altina gömülmez. Kayitsizliktan dolayi perde arkasinda gizlenir ama o da ortaya çikacaktir” dedi.



“Deniz Baykal’in istifaya zorlanacagini partinin yeniden sekillenecegi gibi duyumlar vardi”

CHP yönetimi yargilama süreci üzerinden elestiren Sapan, “Bir baska konuda aslinda yeni CHP hiçbir zaman bu yargilama sürecinde adliyelerde görünmemesi pesine düsmemesi adeta duyarsiz kalmasidir. Bunun arastirilmasi gerekir. Bu olaylarin ortaya çikmasi süreci vardi. Mesela 2008 wikileaks belgeleri gibi. Genel baskan yardimcisina ulastirilan bir takim belgeler vardi. Bu belgelerde partiye bir darbe düzenlenecegini, eski baskan Deniz Baykal’in istifaya zorlanacagini partinin yeniden sekillenecegi gibi duyumlar vardi. Bu süreçleri hepimiz yasadik. Deniz Baykal da bunlara itibar etmedi. Belki erken önlenebilirdi” açiklamasina yer verdi.

“Danismanlariniz ve belediye baskanlariniz FETÖ’den tutuklanmis”

CHP ile FETÖ arasinda iliskinin devam ettigini belirten Sapan, “ CHP’nin önceki yapisi ile simdiki yapisini karsilastirdigimizda taban tabana zitliklar olusuyor. Belediye baskanlarindan tutun, danismanlarina kadar tutuklanmayan yok. Kaçak olmayan yok. Danismanlariniz ve belediye baskanlariniz FETÖ’den tutuklanmis. Delil için daha ne lazim. Ortaya saçilan görüntüler var. Ses kayitlari var. Yolsuzluktan bahsediyorsunuz ama sizin 12 katinizdan lagim akiyor belediyelerden” diye konustu.



“Bu partiyi bu sekilde yerlerde süründüremezsiniz”

CHP’de skandal olaylarin yasandigini belirten Sapan, “Gün geçmiyor ki yeni CHP’den skandal bir haber duymayalim. Daha geçen gün dolandiriciliktan üst düzey bir yöneticiniz tutuklandi. Bir kisi tacizden tutuklandi. Kemal bey saf degil. Bas asagi yasiyor. Bu partiyi bu sekilde yerlerde süründüremezsiniz. Bu parti bu ülkenin çimentosudur. Eksiden bu parti mecliste dinlenirdi. Genel baskan konustu mu dinlendirdi. Siz yolsuzluk var diyorsunuz ama belediyelerinizde yolsuzluk var. Bunlar kendilerini çimento ile o kuruma bagladiklarini saniyorlar. Baska kurumlar sizin bu yaptiklarini ortaya çikarmiyorsa ilahi adalet var. Bu millet size güven duymuyor. Siz sabah söylediginizi aksam yalanliyorsunuz. Siz kimi kandiriyorsunuz. Siz savunmasini dahi almadiginiz insanlari ihraç ettiniz. Hangi adalet size kim güvenecek? Böyle bir dünya yok” dedi.

Kaynak: İHA