Istanbul'daki TÜGVA Binasina Yapilan Saldiriyla Baglantili 1 Kisi Daha Yakalandi

Istanbul’un Gaziosmanpasa ilçesinde bulunan TÜGVA binasina yönelik geçtigimiz Persembe günü düzenlenen bombali saldiriyla baglantili oldugu ileri sürülen 1 süphelinin daha yakalandigi bildirildi.

Istanbul'daki TÜGVA Binasina Yapilan Saldiriyla Baglantili 1 Kisi Daha Yakalandi
21 Nisan’da Gaziosmanpasa’daki TÜGVA binasina yönelik bombali saldiri düzenlenmis, eylemin faili oldugu iddia edilen Halklarin Birlesik Devrim Hareketi (HBDH) terör örgütü üyesi B.Y. adli bir kisi, dün Pendik’te yakalanmisti. Yakalanan saldirgan ile ilgili açiklama yapan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “TÜGVA Temsilciligi binasi önüne el yapimi patlayici birakan terörist B.Y., Istanbul Polisi’nin basarili operasyonu ile yakalandi.” ifadelerini kullanmisti.

HBDH üyesi B.Y.’nin Istanbul Terörle Mücadele Subesindeki sorgusu sürerken, düzenlenen bombali saldiriyla baglantili oldugu ileri sürülen 1 süphelinin daha tespit edildigi belirtildi.

Saldiriyla ilgili baslatilan sorusturma ile ilgili B.Y.’nin Istanbul’da kullandigi 3’ü Tuzla, biri Beykoz ve biri de Küçükçekmece ilçelerinde toplam 5 adrese yönelik yapilan aramalarda, sahsin eylemden sonra dönüs aninda giydigi kiyafetler ve dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu. Yapilan incelemelerde, eylemi gerçeklestiren süpheli B.Y. ile irtibatli oldugu saptanan K.Ç. adli bir süphelinin daha bu sabah düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltina alindigi ögrenildi.

Süpheli, ifade islemleri için Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Zanlinin polisteki sorgusu devam ediyor
Kaynak: İHA