Rusya, Google'a Ait 500 Milyon Rublelik Varliklara El Koydu

Moskova mahkemesi, Rusya’nin önde gelen televizyon sirketlerinden Gazprom Media’nin YouTube kanalina getirdigi kisitlamalarla ilgili olarak görülen davada, Google’in Rusya’daki 500 milyon ruble (7 milyon dolar) degerindeki varliklarina el konulmasina karar verdi.

Rusya, Google'a Ait 500 Milyon Rublelik Varliklara El Koydu
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari sürerken, birçok ülkenin Rusya’ya yaptirim uygulamasi üzerine Rusya tarafindan da misilleme yaptirimlar gelmeye devam ediyor. Rusya, YouTube’un Rus sirket Gazprom Media’ya ait kanallarin yayinini durdurmasi nedeniyle Google’a ait 500 milyon ruble (yaklasik 7 milyon dolar) degerindeki varliklara el koyulmasina hükmetti.

Youtube’un Rus devlet destekli medyayi küresel olarak bloke etmesinin ardindan Moskova Tahkim Mahkemesi tarafindan alinan kararda, banka hesaplarina girecek nakit dahil olmak üzere fonlarin ve Google’in sahip oldugu tüm tasinir tasinmaz mallarin toplam 500 milyon ruble için ele geçirilecegi belirtildi.

Rusya, 24 Subat’ta Ukrayna’ya baslattigi savasin ardindan bilgi akislarini kontrol etmek için Facebook ve Instagram’da dahil olmak üzere bazi yabanci internet sirketlerini engellemisti.
Kaynak: İHA