Rektör Ünal'dan Bakan Kirisci'ye Kenevir Ve Manda Brifingi

Ankara’da çesitli temaslarda bulunan Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci’ye hayirli olsun ziyaretinde bulunarak ’kenevir’ ve ’manda’ konularinda brifing verdi.

Rektör Ünal'dan Bakan Kirisci'ye Kenevir Ve Manda Brifingi
Tarim ve Orman Bakanligi’ndaki görüsmede; Bakan Kirisci ve Rektör Ünal, iki kurum arasinda muhtemel is birligi ve çalismalar hakkinda istisarede bulundu. Bakan Kirisci’ye brifing veren Rektör Ünal, Kenevir Arastirmalari Enstitüsü ile Türkiye’nin ilk yerli ve millî kenevir çesitlerini üreten OMÜ’nün, bu bitkiyle ilgili çalismalarin ticarilesmesi yolunda büyük bir çaba içerisinde oldugunu belirtti.

Üniversitenin bu yöndeki çalismalarinin, uzun vadeli bir perspektif dogrultusunda ülke ekonomisine arti deger yaratacagina dikkat çeken Rektör Ünal, keneviri Samsun’un markalarindan biri hâline getirmek istediklerini ifade etti.

Samsun’da hayvancilik sektörünün en önemli gelir kaynaklarindan olan manda yetistiriciligine yeni bir vizyon getirmek istediklerini söyleyen Rektör Ünal, buradan elde edilen ürünlerin markalasmasini saglamak ve sektörün verimliligini arttiracak bir eylem plani olusturmak amaciyla birçok çalisma yürüttüklerini açikladi.

Bakan Kirisçi, nazik ziyareti ve iyi dilekleri için Rektör Ünal’a tesekkür ederek OMÜ ailesine selam ve sevgilerini iletti. Hediye takdimiyle sona eren ziyarette Bakan Kirisci, Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022 için de basari temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA