Re-Pie Portföy Ve Bogaziçi Ventures'dan Yapay Zeka Yatirimi

Re-Pie Portföy, yenilenebilir enerji sektörüne yapay zeka ve makine ögrenmesi odaginda çözümler gelistiren yeni nesil girisimlerden Kavaken’e yatirim yapti.

Re-Pie Portföy Ve Bogaziçi Ventures'dan Yapay Zeka Yatirimi


Yatirim fonu yönetim sirketi Re-Pie Portföy Yönetimi, teknoloji ve yenilikçilik odakli is modellerine yatirim yapmayi sürdürüyor. Türkiye girisim ekosisteminin gelismesine katki saglamaya devam eden sirket, son olarak yenilenebilir enerji sektörüne yapay zeka ve makine ögrenmesi odaginda çözümler gelistiren yeni nesil girisimlerden Kavaken’e yatirim yapti.

"Önümüzdeki aylarda yeni girisimlerimiz olacak"

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Re-Pie Portföy Kurucu Ortak ve Yönetimi Kurulu Baskani Dr. M. Emre Çamlibel, “Tarentum kuruldugu günden beri Türkiye’de farkli sektörlerdeki sirketlere makine ögrenmesi ve yapay zeka çözümleri sunuyor. Temiz enerji (clean-tech) alanindaki çözümü basarili bir sekilde ilerleyip Kavaken olarak spin-off edilince ekibe ve büyüme potansiyeline inandigimiz için yatirim yaptik. Ayrica portföyümüzdeki mevcut sektörlerde büyümeye devam etmenin yani sira saglik, e-ticaret ve teknoloji alanlarinda da önümüzdeki aylar içinde çok önemli yatirimlarimiz olacak. Inovatif ürün ve veya hizmetleri ile yurtdisina açilabilecek, ihracat yapabilecek ve mevcut portföy sirketlerimiz ile sinerji yaratabilecegimiz girisimleri tercih ediyoruz” dedi.



Yapay zeka ile sürdürülebilir bir dünyaya katki

2017 yilinda ITÜ Teknokent’te kurulan Tarentum’dan 2021 yilinda spin-off olan Kavaken, yapay zeka ve makine ögrenmesi teknolojileri ile yenilenebilir enerji santrallerinden elde edilen degeri artiriyor. Kavaken’in kuruculari arasinda teknoloji alaninda deneyimli ve uluslararasi tecrübeye sahip isimlerin yer aldigi belirtildi.
Kaynak: İHA