Putin, Erdogan'a Mariupol'de Askeri Operasyon Yürütülmedigini Iletti

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, telefon görüsmesi gerçeklestirdigi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a Mariupol’de herhangi bir askeri operasyon yürütülmedigini iletti. Putin, ayrica Kiev hükümetinin Azovstal fabrikasindaki Ukraynali askerlere silah birakma emri vermesi gerektigini söyledi.

Putin, Erdogan'a Mariupol'de Askeri Operasyon Yürütülmedigini Iletti
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ukrayna’daki savas gündemiyle telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmeye dair Kremlin Basin Servisi’nden yapilan yazili açiklamada, iki liderin Mariupol kentinde yasanan sürecin ele aldigi ifade edildi. Açiklamada, "Recep Tayyip Erdogan’in Mariupol’deki durumla ilgili gündeme getirdigi konuyla alakali Putin, kentin kurtarildigini ve orada herhangi bir askeri operasyon yapilmadigini kaydetti.

Putin, Kiev hükümetinin siyasi sorumluluk alarak Mariupol’deki Azovstal fabrikasi tesislerinde sikisan güçlere silah birakma emri vermesi gerektigini, savas esirlerine uluslararasi hukuk standartlarina göre yasam, tibbi bakim ve tedavi garantisi verildigini söyledi" ifadelerini kullandi.

Türk gemileri de görüsüldü

Görüsmede Putin’in Erdogan’a müzakerelerin gidisati hakkinda da bilgi verdigi belirtilen açiklamada, "Liderler, Rus tarafinin düzenledigi deniz insani koridoru boyunca Karadeniz’deki limanlardan Türk gemilerini güvenli bir sekilde çikarmak için iki ülkenin savunma bakanliklari arasindaki koordinasyonu sürdürme konusunda mutabik kaldi" denildi. Putin ve Erdogan’in ayrica hava trafigi ve turizm konularini da ele aldigi aktarildi.
Kaynak: İHA