'Özgün Baski Ögrenci Projeleri Sergisi' Ikinci Kez Kapilarini Açti

Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Grafik Tasarimi Bölümü ögrencilerinin 339 eseri sanatseverlerle bulustu.

'Özgün Baski Ögrenci Projeleri Sergisi' Ikinci Kez Kapilarini Açti
KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Grafik Tasarimi Bölümü lisans ve yüksek lisans derslerini alan ögrencilerin yaptigi eserlerden olusan serginin açilisi gerçeklestirildi.

Programa, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kerim Çinar, çok sayida akademisyen, ögrenci ve sanatsever katildi.

Açilis töreninde konusma yapan Grafik Tasarimi Bölümü akademisyenlerinden Dr. Ögr. Üyesi Hülya Karoglu, “Sergilenen eserlerde linol, ahsap, mono, serigrafi ve gravür baski teknikleri kullanilarak, orman yanginlari, pandemi ve küresel isinma gibi güncel konular islenmistir. Bunun yani sira exlibris, radyo tiyatrosu, sinema-karakter afisleri, sanat ve tasarim tarihi konulari gibi ögrencilerimizin genel kültürlerine katki saglayacak konular da tercih edilmistir. Sergimizde, farkli dönemlerden özgün baski derslerini alan yaklasik yüz ögrencimizin 339 eseri, sanatseverlerin begenisine sunulmustur” dedi.

Sergi hakkinda degerlendirmelerde bulunan Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Grafik Tasarimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Çagri Gümüs de, “Grafik Tasarimi Bölümümüze ait olan ‘Özgün Baski Atölyesinde’ gerçeklestirilen bu eserlerde farkli tekniklerin kullanimini görebiliyoruz. Grafik Tasarimi Bölümü olarak ögrencilerimize, mezuniyetten profesyonel tasarim hayatina geçiste destek olmayi, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandirmayi amaçliyoruz. Türkiye’nin yeni tasarimcilarinaisik tutan Grafik Tasarimi Bölümümüz, ayni zamanda reklam ajanslari, tasarim, oyun stüdyolari ve endüstrilerin de genç yetenekleri kesfetmesine araci olma misyonu tasimaktadir” seklinde konustu.

Sergi 10 Mayis 2022 tarihine kadar KTO Karatay Üniversitesi’nde ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA