Oyuncu Emre Kinay'in Yargilandigi Davada Karar Açiklandi

Bir mekan çikisinda kendisini görüntülemek isteyen muhabire hakaret ettigi iddia edilen oyuncu Emre Kinay yargilandigi davada karar açiklandi. Kinay’in ‘geri zekali misiniz?’ seklindeki sözlerinin kiskirtma neticesinde haksiz bir fiile tepki niteliginde olmasi nedeniyle ceza verilmesine yer olmadigi yönünde hüküm kuruldu.

Oyuncu Emre Kinay'in Yargilandigi Davada Karar Açiklandi
Cihangir’de gittigi bir mekan çikisinda kendisini görüntülemek isteyen televizyon muhabirine hakaret ettigi öne sürülen oyuncu Emre Kinay ile mekanda oturan doktor Baha Toygar’in 2 yil 4 aya kadar hapis talebiyle yargilandiklari davada karar açiklandi. Istanbul 54. Asliye ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada taraf avukatlari hazir bulundu. Durusmada cumhuriyet savcisi bir önceki celse verdigi mütalaasini tekrar ettigini söyledi.

Söz verilen müsteki avukati saniklarin haksiz tahrik hükümleri uygulanmadan cezalandirilmasini talep ederken, sanik Baha Toygar’in avukati ise müvekkilinin hakaret içerikli sözler söylemedigini savundu. Söz verilen Emre Kinay’in avukati ise “Bir itibar suikasti yapilmistir. Maksatli haber yapilmaya çalisilmistir. Yasanan olay nezaketsizdir ancak karsiliklidir. Bir olay çikartilmaya çalisilmistir. Haber alma hakki için güncel haber olmalidir. Etik degerler çignenmistir” dedi.

Savunmalarin ardindan kararini açiklayan hakim, Emre Kinay’in ‘geri zekali misiniz?’ seklindeki sözlerinin kiskirtma neticesinde haksiz bir fiile tepki niteliginde olmasi nedeniyle ceza verilmesine yer olmadigi yönünde hüküm kurdu. Hakim, diger sanik Baha Toygar’in ise ‘alenen hakaret’ suçundan adli para cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi ancak verilen cezada hükmün açiklanmasi geri birakildi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Emre Kinay’in sikayetçi Mustafa Agdag’a yönelik ‘geri zekali’, diger süpheli Baha Toygar’in ise hakaret içerikli söylemi nedeniyle kamuya açik olan caddede sövme suretiyle alenen hakaret ederek üzerlerine atili suçu isledikleri aktarilmisti. Iddianamede, süphelilerin ‘hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yil 4 aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA