Minik Sanatçilarin 4 Yillik Emekleri PAÜ'de Görücüye Çikti

mozaik tas boyama süsleme çalismalari, Egitim Fakültesi’nde düzenlenen sergide görücüye çikti.

Minik Sanatçilarin 4 Yillik Emekleri PAÜ'de Görücüye Çikti


Istiklal Fitnat Ahmet Engin Ilkokulu 4/A sinifi ögrencilerinin, ögretmenleri Esin Kusçu gözetiminde, dört yil boyunca yaptiklari resim çalismalari ve seramik-mozaik tas boyama süslemeleri, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Egitim Fakültesi Fuaye Alani’nda sergilendi. Egitim Fakültesi Resim-Is Egitimi Anabilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Serdal Yerli’nin küratörlügünde degerlendirilen, karisik teknik ile hazirlanan 126 adet resim ve 118 adet seramik-mozaik tas boyama çalismalar Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Kisaç, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bilge Can, Pamukkale Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Çimen, ögretim üyeleri ve ögrencilerin katilimi ile görücüye çikti.

Görsel ESINtiler-4 isimli serginin açilisinda çalismalari yakindan inceleyen ve çalismalar hakkinda Sinif Ögretmeni Esin Kusçu’dan bilgi alan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Kisaç, ögrenciler ile yakindan ilgilendi.

“Bu çalismalarin her biri ideal sanat egitiminin örnegidir”

Sergi hakkinda bilgi veren Doç. Dr. Serdal Yerli, sunlari ifade etti: “Istiklal Fitnat Ahmet Engin Ilkokulu 4/A sinifi ögrencilerinin dört yil boyunca yaptigi çalismalari, sinif ögretmenleri Esin Kusçu’nun sergide bulusturma fikri üzerine yakindan inceleme firsati buldum. Esin Kusçu ögretmenimiz bu çalismalari, ögrencilerinin mezun olacagi sene bir sergide görücüye çikarmayi düsünmüs. Bu çalismalarda, dogru bir egitim yaklasimiyla ögrencilerin, hayal güçlerini yetenekleri ile nasil bir arada toplayabildiklerini gördüm. Içlerinde, özgün ve sanatsal deger tasiyan çalismalar vardi. Ögretmenimiz, ögrencilerine ideal bir sanat egitimi vermis. Gayret ve dogru bir yaklasim ile ne kadar güzel sonuçlar ortaya çikarilabilecegini, özellikle Egitim Fakültesi sinif ve resim-is ögretmenligi ögrencilerinin de görmelerini, bu sanat egitiminin onlara da ilerisi için örnek olmasini diledim. Bu yüzden sergimizi Egitim Fakültesi’nde açmaya karar verdik. 5-6 aylik bir çalismanin ardindan sergimize son seklini verdik. Sergimize katilan degerli davetlilere tesekkürlerimi sunuyorum.”

“Çocuklarimizin yeteneklerinin ortaya çikarilmasinda dogru yaklasim çok önemlidir”

Sergide yer alan eserleri yakindan inceleyen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Kisaç, gelecegin sanatçilarinin çalismalarini PAÜ’de sergilemekten memnuniyet duyduklarini ifade ederken, ögrencilerine titizlikle yaklasan ve böylesine güzel çalismalarin ortaya çikmasina vesile olan sinif ögretmenleri Esin Kusçu’ya emekleri ve özverisinden dolayi tesekkür etti. Prof. Dr. Kisaç sözlerine söyle devam etti: “Bu sergi de bizlere göstermistir ki çocuklarimizin yeteneklerinin ortaya çikarilmasinda dogru bir yaklasim çok önemlidir. Egitim Fakültemizin tüm ögrencilerini bu bilinçle yetistirmeyi her zaman hedef ediniyoruz. Ögrencilerimizin bu sergiyi ziyaret etmelerini, dogru yaklasim ve emegin bu güzel sonuçlarinin gelecegin ögretmenlerine, meslek hayatlari açisindan, somut bir örnek olmasini temenni ediyorum. Inaniyorum ki gelecegin ögretmenlerinin özverisi ve emekleri ile ülkemiz, bilimden sanata farkli birçok alanda çok daha iyi noktalara gelecektir.”
Kaynak: İHA