Eski Esini Çocugunun Gözü Önünde Ellerini Baglayarak Öldüren Cani Için Müebbet Hapis Istendi

Denizli’nin Çal ilçesinde eski esini 6 yasindaki çocugunun gözü önünde ellerini baglayarak pompali tüfekle öldüren cani koca hakkinda müebbet hapis cezasi talebiyle açilan davanin ikinci durusmasinda erteleme karari çikti.

Eski Esini Çocugunun Gözü Önünde Ellerini Baglayarak Öldüren Cani Için Müebbet Hapis Istendi


Çal ilçesine bagli Sazak Mahallesinde 6 Mart 2021 tarihinde meydana gelen olayda; 24 yasindaki Fatma Kovan, eski esi Osman A. tarafindan çocugunun gözü önünde elleri baglanarak pompali tüfekle öldürülmüstü. Tutuklu Osman A. hakkinda kasten öldürmeden müebbet hapis cezasiyla açilanan davanin ikinci durusmasi Denizli 7. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanik Osman A.’nin SEGBIS ile baglandigi durusmaya Fatma Kovan’in babasi Merol Kovan, annesi Seval Kovan ve kardesi Muzaffer Kovan katildi.

Hakim tarafindan dinlenen sanik Osman A.’nin ardindan taniklarda dinlendi. Ardindan hakim olayin yasandigi an bulunan 8 yasindaki tanik çocugun psikolog esliginde dinlenmesi için Osman A.’nin tutukluluk halinin devamina karar vererek davayi 24 Mayis 2022 tarihine erteledi.

“Pisman oldugundan hiç bahsetmedi”

Çocuklarinin gözü önünde olayin gerçeklestirdigini ve evin içinde de tartismanin meydana geldigini belirten baba Merol Kovan, “Mahkememiz 24 Mayis 2022’ye ertelendi ve karsi tarafin en agir ceza almasini ben cani gönülden Türk milleti adina adaletten bekliyorum. Kizim bir süre önce 2020 yilinda ayrilmisti fakat sanik ailesiyle ve küçük ogluyla tehdit etti. Tabi bunu da almaya gittiginde kizimi plan kurup hunharca sekilde elini baglayarak ailesinin gözü önünde öldürmüstür. Önce içeride kavga etmisle sonra kizimin saçini basini yolarak disariya çikartmis. Elini kolunu bagliyor ve arkasindan yakin mesafeden öldürüyor. Çocugunun gözü önünde meydana geliyor olay. Sanik içeriden kurtulabilmek için her türlü yalan beyanda bulundu. Pisman oldugundan hiç bahsetmedi” dedi.



“Katilin elinden çocugumu kurtardim”

8 yasindaki torununa kendisinin baktigini ve katilin en agir cezasini almasini istedigini söyleyen anne Seval Kovan, “Bir acili anne, evladini kaybetmis anne olarak adaletin böyle cinayetlerde en agir ceza vermesini istiyorum. Acili aile oldugumuz için ’Kadin cinayetleri artik son bulsun, bitsin’ diyorum. Baska annelerinde cani yanmasin istiyorum. Içerideki pisligin en agir ceza almasini istiyorum. Torunum bende kaliyor zaten. Ben büyüttüm, benim yanimda kaldi. Bu pisligin kendi ailesi bakmadi çocuga, ben büyüttüm, ben insan içerisine koydum. En sonunda kizima böyle katliam etti. Annesini suanda hangi evlat özlemez ki? 8 yasinda tam anne çocugu ama ben onu anne olarak koynumda besliyorum. Katilin elinden çocugumu kurtardim” ifadelerini kullandi.

"Bir sonraki celsede çocugun dinlenmesiyle bütün gerçekler ortaya çikacaktir"

Olayin gerçeklestigi anda 6 yasinda olan çocugun dinlenmesinin ardindan gerçeklerin tamamen ortaya çikacagini belirten avukat Melike Ilknur Yurttürk, “Suanda müsterek çocugun dinlemesi ile ilgili hazirlik mahkemece yapiliyor. Maalesef dava konu olayimiz henüz 6 yasindaki müsterek çocugun gözleri önünde meydana gelmisti. Bu sebeple olayda hukuki anlamda da tanik sifati bulunuyor. Çocugun bu tanikligi yaparken en az zarara maruz kalmasi, en az travmayla atlatmasi için gerekli hukuki hazirliklar tamamlandiktan sonra 24 Mayis 2022 tarihinde biz hukuk mücadelemize devam ediyoruz. Bir sonraki celsede çocugun dinlenmesiyle bütün gerçekler ortaya çikacaktir. Mahkemenin bu konuda en adaletli kararini verecegine olan inancimiz tamdir. Sonuna kadar da takip etmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA