Çigli Belediyesinden Kadina Yönelik Siddetle Mücadeleye Hukuki Destek

Çigli Belediyesi, kadinlara yönelik islenen siddet olaylari karsisinda Çiglili kadinlari hukuki anlaminda bilgilendirmek amaciyla "Kadin Haklari Bulusmalari" düzenledi.

Kadinlarin toplumsal hayatin her alaninda esit ve güçlü sekilde yer almasi adina çalismalarini sürdüren Çigli Belediyesi, bu anlamda önemli bir adim daha atti. Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü tarafindan, Evka-2 Cemevi’nde düzenlenen Kadin Haklari Bulusmasina; Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadin Yasam Merkezi’nde görevli Av. Cansu Aktas ve Av. Deniz Seyrek Tütüncübasi konusmaci olarak katildi.

Yogun katilimin oldugu söyleside, kadinlarin maruz kaldigi siddet olaylari karsisinda sahip olduklari haklar ve izlemesi gereken yöntemlerle ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Baskan Gümrükçü: "Her zaman yanlarindayiz”

Kadinlarin siddetle degil, gelisimle ve degisimle anilmasi gerektigini ifade eden Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Son yillarda hayli artan kadina yönelik siddet olaylari hepimizi derinden üzüyor. Bu sorunla mücadelede merkezi hükümet kadar yerel yönetimlere de önemli sorumluluklar düsüyor. Çigli Belediyesi olarak, kadina yönelik siddetle amasiz fakatsiz mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede, kadinlarin hukuki haklariyla ilgili bilgi sahibi olmasi adina Kadin Haklari Bulusmalari düzenliyoruz. Belediyemizde görevli avukat arkadaslarimiz, bu bulusmalarda kadinlarin merak ettigi her konuda kendilerini bilgilendiriyor. Kadin Haklari Bulusmalarimiz önümüzdeki süreçte diger mahallelerimizde de devam edecek. Ülkemizin kurtulusunda ve kurulusunda büyük emegi olan kadinlarin artik siddetle degil fikirleriyle, ürettikleriyle ve toplumsal gelisimimize sagladigi katkilarla anilmasi gerekiyor. Çiglimizin emektar kadinlari rahat olsun. Ihtiyaç duyduklari her an yanlarinda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA