AK Parti Grup Baskanvekili Turan Açiklamasi 'Cumhurbaskanini Tehdit Milleti Tehdittir'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, “Biz sizin neden Kavala davasinda agresif oldugunuzu biliyoruz. Cumhurbaskanini tehdit milleti tehdittir. Demokrasi yoksullugudur" dedi.

AK Parti Grup Baskanvekili Turan, TBMM’de basin toplantisi düzenledi.

Turan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun sözlerine deginerek, “Kemal Kiliçdaroglu siyasi liderligi birakti, sovmen olmaya devam ediyor. Bir anda kürsüyü terk ederek sova sahit olduk. Ne yaparsa yapsin yakismiyor. Herkesin bildigi gerçek var. CHP’nin bu ülkeye verecegi bir sey yok” ifadelerini kullandi.

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel’in Gezi Parki davasinda kararin açiklanmasinin ardindan "Erdogan mahkum olacaktir. Ant olsun" sözlerine iliskin Turan, “Dün bir mahkeme sonuçlandi, yargi safhasi devam eden süreç. Adaleti kendimiz için degil herkes için isteyen insaniz. Hakimleri, cumhurbaskanini tehdit eden bir dili tercih etmedik. Genel baskanimiz siir okudu hemen içeri girmeyi görev bildik. Siyaset tarzinin bu kadar basit, ucuz olmamasi lazim. Sen git ag baban gelsin. Bizi Gezi iddiasi durduramaz. 17 Aralik durduramadi, 15 Temmuz durduramadi, sen mi durduracaksin? Senden mi korkacagiz? Yillardan beri süren dava var. Bu dili kabul etmiyoruz. Bu kadar agir ithamlarla sov yapmayi mahkeme önünde dogru bulmuyoruz, daha sagduyulu dile davet ediyorum. Biz sizin neden Kavala davasinda agresif oldugunuzu biliyoruz. Cumhurbaskanini tehdit milleti tehdittir. Demokrasi yoksullugudur. Menderes’ten biliyoruz. Siz imkan bulsaniz idam eder yagli urganin parasini istersiniz” seklinde konustu.

Kemal Kiliçdaroglu’nun Cumhurbaskanligi adayligi konusunda Turan, “Hadi insallah. Altili masa son dönemde sik toplanip bildiri yayinliyor. Altin günü, kisir günü gibi bir toplanti silsilesi haline geldi. Adayligina yesil isik yaksa öyle mi birakir. Hem parti içindeki ekiplere hem de altili masaya bir yaklasim gördük” degerlendirmesini yapti.
Kaynak: İHA