Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Aileyi Saglamlastirdigimizda Pek Çok Sorun Kendiliginden Çözülecektir'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Aileyi saglamlastirdigimizda pek çok sorun kendiliginden çözülecektir” dedi.

Fransa programlarinin ardindan beraberindeki heyetle Almanya’ya geçen Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Köln sehrinde Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) Federal Kadin Birligi Temsilcileri ile iftar programinda bir araya geldi.

Köln DITIB Merkez Camii Konferans Salonu’nda gerçeklesen iftar programinda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Ramazan ayindaki su manzaraya bakar misiniz? Iftar vesilesiyle toplanmis hepimiz ezan anini bekliyoruz. Dünyada hiçbir yerde böyle bir manzara yok. Hiçbir kimse ne bir lokma ekmek yiyebiliyor, ne bir damla su içebiliyor. Çünkü Rabbimiz böyle emretmis. Biz onun emrine riayet ederek rahmetinden istifade ediyoruz.” dedi.

Ramazan ayinin millete istikamet belirleyen, hayir, iyilik ve infak yolundaki gayretlerini arttiran büyük bir irfan mektebi oldugunu ifade eden Baskan Erbas, sunlari söyledi:

“Ramazan ayinda gönüller cosar, insanlar birbirlerine daha çok yardim ederler, zekat mükellefi olan Müslüman zenginler zekâtlarini genelde Ramazan ayinda verirler. Çünkü fakir fukara, garip guraba kardeslerimiz iftar sofralarinda, sahur sofralarinda sikinti yasamasinlar. Ramazan, orucu, iftari, sahuru, teravihi, mukabelesi ile bir medeniyet mektebidir. Ramazan, arzu ve ihtiraslarimizi teskin ve ruhumuzu terbiye ettigimiz bereketli bir sifa mevsimidir. Ramazan bizi takvaya ulastiran, bizdeki salih amel bilincimizi ve hesap verme suurumuzu canli tutan bir Kur’an ayidir.”

“Bizim en güçlü yanimiz ailemiz”

Yeryüzünde iyiligin ve adaletin hakim olmasi için çalisma vazifesinin hem kadinin hem de erkegin ortak sorumlulugu oldugunu kaydeden Baskan Erbas, “Biliyoruz ki huzurlu bir insan ve toplum için önce saglikli bir aile olmalidir. Aile rahmetin, sevginin, muhabbetin, sadakatin merkezidir. Aileyi saglamlastirdigimizda pek çok sorun kendiliginden çözülecektir. Bizim en güçlü, en saglam yönümüzün ailemiz oldugunu sadece biz söylemiyoruz herkes söylüyor. Aile, dünyaya gelen her insanin ilk egitimini aldigi en temel egitim yuvasi yasayarak hissettigi bir sevgi ocagidir” ifadelerini kullandi.

“Inancini kaybeden kimligini de kaybeder”

Baskan Erbas, ailelerin çocuklarina inanç ve degerlerini ögretmediginde yanlis inançlarin tuzaklari ile karsi karsiya kaldigini, terör ve istismarci yapilarin eline düsebildigine vurgu yaparak, “Biliyoruz ki inancini kaybeden kimligini de kaybeder, kimligini kaybeden varligini da kaybeder. Dilimizi çocuklarimiza ögretmemiz lazim. Çocuklarimiz mutlaka medeniyetimizi, milli degerlerimizi kendi dilimizden ögrenmelidir. Kendi dilimizden ögrenmedigimiz zaman baska dillerden ögrendigimiz o medeniyet eksik kaliyor” degerlendirmesinde bulundu.

Programa, Baskan Erbas’in esi Seher Erbas, Türkiye Cumhuriyeti Köln Baskonsolosu Turan Kaya, Diyanet Isleri Baskanligi Dis Iliskiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Almanya DITIB Genel Baskani Kazim Türkmen ve DITIB Federal Kadin Birligi Baskani Safiye Kiliç da katildi.

Kaynak: İHA