Sile Belediyesinden Çiftçileri Sevindiren Hamle Açiklamasi 367 Bin Adet Sebze Fidesi Dagitiliyor

Sile Kaymakamligi ve Sile Belediyesi is birligi ile hayata geçirilen projede, köylülere 367 bin adet sebze fidesi dagitiliyor. “Fide Dagitim Programi’nda” gerçeklestirilen basin açiklamasinin ardindan fideler çiftçiye dagitilmaya baslandi. Tarim arazilerinin kullaniminin etkinlestirilmesi ve yerli fidelerle sebze üretimi yapilmasi amaçlanan projede, çiftçi girdi maliyetlerine de destek olunmasi hedefleniyor.

Sile Belediyesinden Çiftçileri Sevindiren Hamle Açiklamasi 367 Bin Adet Sebze Fidesi Dagitiliyor


Sile Belediyesi ve Sile Kaymakamligina bagli Ilçe Tarim Müdürlügü, yerli sebze üretimini artirmak için çiftçiye destek hareketi baslattigini duyurdu. Proje kapsaminda, Sileli üreticilere 87 bin adedi örtü altina, 280 bin adedi açik alana dikilmek üzere, toplamda 367 bin yazlik sebze ve meyve fideleri, gerçeklestirilen “Fide Dagitim Programi”nin ardindan çiftçilere dagitilmaya baslandi. Belediye ve Ilçe Tarim ekipleri tarafindan üreticiye ulastirilan fideler; hiyar, domates, patlican, kavun, biber çesitlerinden olusuyor. Gerçeklestirilen fide dagitim programina, Sile Kaymakami Mehmet Nabi Kaya, Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli ve Istanbul Il Tarim Müdürü Ahmet Yavuz Karaca katilim sagladi.

Çiftçilere verilen destek kapsaminda 55 bin adet salatalik, 151 bin adet domates, 34 bin adet patlican, 23 bin adet kavun ve 104 bin adet biber olmak üzere toplam 367 bin adet sebze fidesi üretici ile bulusuyor. Öte yandan, gerçeklestirilen proje ile Sile’de atil kalan arazilerin tarima kazandirilmasi, çiftçi girdi maliyetlerine destek olmasi ve üretimin desteklenmesi hedeflendigi belirtildi.

“Çiftçimizin sonuna kadar yaninda yer almanin gayreti içerisindeyiz”

Programda konusan Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli, “Sile’de Ilçe Tarim Müdürlügümüz, Il Tarim Müdürlügümüz, Kaymakamligimizin himayelerinde Sayin Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi çiftçimizin sonuna kadar yaninda yer almanin gayreti içerisindeyiz. Sile, Anadolu Yakasi’nin en büyük arazisine sahip. Yüz ölçümü en büyük ilçelerin bir tanesi. Dolayisiyla burada ekilen veya ekilmeyen arazilerin aktif hale gelebilmesi için özellikle Bakanligimizla yerli ve milli fide dagitimini birlikte gerçeklestirdik. Dolayisiyla bugün örtü alti yetistiriciligi için 87 bin fide, önümüzdeki günlerde de disarida yetismek için yaklasik 287 bin fideyi çiftçilerimizle bulusturacagiz.” dedi.

Kaynak: İHA