Seferihisar'a Üç Büyük Yatirim Müjdesi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile birlikte yaptigi Seferihisar ziyareti sonrasinda, Seferihisar için üç büyük yatirim müjdesi verdi. Ziyaret sirasinda bakanlara yatirim projeleri ile ilgili sunum yapan AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin, projelerinin kabul edilmesinden duyduklari memnuniyeti dile getirerek, "Seferihisar’imiza yakinda çok önemli yeni yatirimlar geliyor" dedi.

Seferihisar'a Üç Büyük Yatirim Müjdesi
AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun Seferihisar ziyaretleri sirasinda, Seferihisar’a özel sunum yapti. Program sonrasinda konusan Baskan Aydin, “Seferihisar’in ihtiyaci olan yatirimlari almasi için çalismalarimizi yapip bakanlarimiza sunum yaptik. Bakanlarimiz projelerimizi ilgiyle dinleyip, olumlu görüs belirttiler. Seferihisar’imiza yakinda çok önemli yeni yatirimlar geliyor. Bakanimiz Murat Kurum yatirimlarin müjdesini bizzat kendisi verdi” ifadelerini kullandi.

Bin 22 konutlu TOKI projesine Seferihisar’da yasayanlara özel ek etap

Yapim çalismalari devam eden bin 22 konutluk TOKI Seferihisar projesinin, dar gelirli aileler için önemli bir firsat oldugunu söyleyen Baskan Aydin, “TOKI’nin dar gelirli aileler için yaptigi konut projeleri çok önemli firsatlar. Seferihisar’da yapilan bin 22 konutlu TOKI projesi, ilçemiz için de çok önemli bir çalisma; fakat bu güzel projeden sinirli sayida Seferihisar ikametli hemsehrimiz faydalanabilmisti. Bakanimiza Murat Kurum’a Seferihisar’da yasayan vatandaslarimiza özel ek bir TOKI etabi ihtiyaci oldugunu ilettik. Kendisi talebimizi olumlu karsiladi ve konu hakkinda çalisma yapilmasi için talimat verdi. Insallah Seferihisar’a özgü bir TOKI etabi geliyor” diye konustu.



Ürkmez’e sanayi sitesi müjdesi

Seferihisar’in önemli turizm bölgelerinden Ürkmez’de bir sanayi sitesine ihtiyaç oldugunu, bölgede hizmet veren esnafin sanayi sitesi olmamasi sebebiyle yerlesim yerlerindeki dükkânlarda faaliyet yürüttüklerini dile getiren Baskan Aydin, "Sanayi esnafimiz turizm potansiyeli olan Kusadasi Caddesi üzerinde yol boyunca konuslanmis durumda. Böylesi degerli bir bölgemizin ve yaz nüfusu 150 binleri buluyor. Yerlesim yerlerine bitisik olan is yerleri, hem esnafimiz için hem de bölge sakinleri için konforsuz bir ortam olusturuyor. Yerli ve yabanci turistlerin dinlenmek ve tatil yapmak için geldikleri bu bölgede ses ve görüntü kirliliginin önlenmesi ve hem esnafimiza rahat bir çalisma ortaminin saglanmasi acil bir gereklilik. Bir süredir teskilatimiz ile birlikte bununla ilgili yogun bir mesai harciyoruz” diye konustu.

TOKI ile yaptiklari görüsme neticesinde, bir garantör olmasi açisindan Seferihisar Esnaf ve Sanatkârlar Odasi ile birlikte Ürkmez Sanayi Sitesi Kooperatifini kurduklarini söyleyen Baskan Aydin, "Bakanimiza detayli bir sunum yaptik. Bakanimiz projeye ilgi gösterdi, gerekli çalismalarin yapilmasi ve projenin takip edilmesi talimatini verdi” dedi.



“Sigacik’a Seferihisar’in çehresini yükseltecek Millet Bahçesi geliyor”

Seferihisar’da, vatandaslarin keyifle vakit geçirebilecekleri donanimli bir sosyal alan olmadiginin altini çizen Aydin, Seferihisar’in dogal güzellikleriyle çok özel bir ilçe oldugunu; ancak iyi degerlendirilmedigini ve vatandasin genciyle, yaslisiyla, ailecek vakit geçirecekleri bir alana ihtiyaç oldugunu söyledi.



Baskan Aydin, konu ile ilgili su ifadeleri kullandi:

“Sigacik Mahallesi’nde bulunan Girlen mevkii böyle bir proje için çok uygun bir alan ve suan atil halde. Bu alanin hemsehrilerimizin keyifle vakit geçirecekleri bir Millet Bahçesi olarak düzenlenmesinin ilçemiz için faydali olacagini düsünüyoruz. Bakanligimizin, Mekânsal Planlama Genel Müdürlügüne konu ile ilgili resmi yazilar da yazildi. Biz de bununla ilgili süreci bakanimizla paylastik, hazirladigimiz raporlari kendisine sunduk. Seferihisar çok yakinda rahat bir nefes alacagi nitelikli bir sosyal alana kavusacak. Millet Bahçesi projesi Seferihisar’in çehresini yükseltecek.”

Ahmet Aydin, son olarak, "Parti büyüklerimizin Seferihisar’a olan destegini daima hissediyoruz. Ilçemiz için ürettigimiz projelere gösterdikleri ilgi ve özveriyle her zaman Ankara ve Seferihisar arasinda köprü oldular" dedi.

Kaynak: İHA