OEDAS, Bilecikli Çocuklara Çifte Bayram Yasatti

Çocuklarda çevre bilinci ve enerji kaynaklarinin verimli kullanilmasina yönelik farkindalik olusturmayi hedefleyen OEDAS’in her yil hizmet verdigi farkli bir sehirde düzenledigi siir ve resim yarismasinin altincisi Bilecik’te yapildi.

OEDAS, Bilecikli Çocuklara Çifte Bayram Yasatti
Bilecik Il Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte düzenlenen yarismanin ödül törenine Vali Dr. Kemal Kizilkaya, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin’in yani sira çok sayida davetli katildi.

“Enerji Tasarrufu” temali siir ve resim yarismasinda dereceye giren çocuklarin mutlulugu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin da kutlandigi törende ikiye katlandi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskisehir, Kütahya ve Usak illerinin elektrik dagitim hizmetini saglayan Osmangazi Elektrik Dagitim Anonim Sirketi (OEDAS) tarafindan düzenlenen “Enerji Tasarrufu” temali siir ve resim yarismasinin sonuçlari törenle açiklandi. Her yil OEDAS’in hizmet verdigi farkli bir sehirde gerçeklestirilen ve geleneksel hale gelen yarismanin bu yilki duragi Bilecik oldu. Bilecik Il Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte düzenlenen yarismanin Dursun Fakih Imam Hatip Ortaokulu’nda yapilan ödül törenine Vali Dr. Kemal Kizilkaya, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin’in yani sira çok sayida davetli, çocuklarin ögretmenleri ve veliler katilim gösterdi.

Ödül ve 23 Nisan coskusu bir arada

“Enerji Tasarrufu” temali yarisma, ilkokul ögrencilerine yönelik resim, ortaokul ögrencilerine yönelik siir yarismasi olmak üzere iki kategoride düzenlendi.

Büyük ilgi gören ve toplam 160 çocugun resim ve siirleriyle basvurdugu yarismanin finalinde, her iki kategorinin birincileri laptop, ikincileri tablet, üçüncüleri ise bisiklet ödülünün sahibi oldu. Ayrica törene katilan yaklasik 200 ögrenciye; kalem kutusu, 12’li kuru boya kalem, kursun kalem, kirmizi kalem, kalemtiras ve silgiden olusan birer kirtasiye seti hediye edildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin da kutlandigi törende çocuklarin mutlulugu gözlerinden okundu.

“Çocuklarimizin çevreye duyarliligi gelecege dair umutlarimizi artiriyor”

Törenin ardindan bir açiklama yapan OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin, enerjinin verimli ve tasarruflu kullaniminin çevrenin korunmasi ve iklim degisikligi ile mücadelede en önemli araçlardan biri olduguna dikkat çekti. Bu konuda küçük yaslardan itibaren farkindalik yaratilmasinin dünyanin gelecegine yönelik önemli bir adim oldugunu ifade eden Yalçin, “OEDAS olarak bu sürece katki saglamak için bu yil altincisini düzenledigimiz yarismamiza çocuklarimizin gösterdigi ilgi, dünyamizin gelecegine dair umutlarimizi artiriyor. Çocuklarin çevre duyarliliginin yani sira resim ve siir alaninda bu denli yetenekli olmalarini görmekten de mutluluk duyuyoruz. Her yil oldugu gibi bu yil da jürimiz seçim yapmakta zorlandi. Bu nedenle yalnizca dereceye girenleri degil yarismamiza katilan tüm çocuklari tebrik ediyor; çevreye, sanata, edebiyata olan ilgilerini kaybetmemelerini diliyorum. Ayrica basta çocuklarimiz olmak üzere, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA