Kremlin Açiklamasi 'Putin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Ile Görüsecek'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in 26 Nisan’da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüsecegini duyurdu.

Kremlin Açiklamasi 'Putin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Ile Görüsecek'


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Rusya’nin baskenti Moskova’da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüsecegini açikladi.

Görüsmenin 26 Nisan’da düzenlenecegini belirten Sözcü Peskov, “BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile görüsmek üzere 26 Nisan’da Moskova’ya gelecek. Kendisini Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin de kabul edecek” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres’in ofisi tarafindan yapilan açiklamada görüsme dogrulanarak, “BM Genel Sekreteri 25 Nisan’da Rusya’yi ziyaret edecek. Antonio Guterres, Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile bir çalisma toplantisi ve ögle yemeginde bir araya gelecek. Genel Sekreter Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin tarafindan kabul edilecek” denildi.

BM Genel Sekreteri Guterres 19 Nisan’da Rusya ve Ukrayna’nin BM Daimi temsilcilerine mektup göndererek, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’den randevu talep etmisti. BM Genel Sekreterligi, Guterres’in Kiev programi için Ukrayna tarafiyla görüsmelerin sürdügünü belirtmisti.
Kaynak: İHA