Kedilerin 'Müslüm Babasi'

Baskent’te yasayan Müslüm Çiçek, yaklasik 6 yildir her sabah Haci Bayram Veli Camii avlusunda bulunan kedileri besliyor. Çevre halki tarafindan da taninan ve ‘Kedilerin Müslüm Babasi’ olarak da hitap edilen Çiçek, kediler ile arasinda ayri bir bag olustugunu ifade ediyor.

Kedilerin 'Müslüm Babasi'
Baskent’te ikamet eden Müslüm Çiçek, yaklasik 6 yildir her sabah Haci Bayram Veli Cami avlusuna gelerek burada bulunan kedileri besliyor. Çevredeki vatandaslarin ve esnafin da yakindan tanidigi Çiçek, kediler ile arasinda olusan bagdan dolayi ‘Kedilerin Müslüm Babasi’ olarak da aniliyor. Öte yandan 20’ye yakin kediye tek tek isim veren Çiçek, vatandaslardan da duyarli olmalarini istedi. Bazen ev kedilerinin de buraya birakildigini söyleyen Çiçek, onlarin ev disi sartlara çok zor adapte oldugunu belirterek, ev kedilerinin sokaga birakilmamasi çagrisinda bulundu. Gün içerisinde çok sayida ziyaretçiyi de agirlayan Haci Bayram Veli Camii avlusunda yer alan kedilerin, gelen misafirlerin de ilgi odagi haline geldiginin altini çizen Çiçek, özellikle çocuklara hayvan sevgisi asilanmasi noktasinda da ailelerin ilgi duydugunu kaydetti.



“Maskeli bile olsam gördükleri zaman kosar gelirler”

Kediler ile arasinda olusan bag sayesinde sabah cami avlusuna girdigi an tüm kedilerin kosarak kendi üzerine geldigini vurgulayan Çiçek, “Sabahlari geliyoruz ve bu kedilere bu canlara mama veriyoruz. Bunlar bizim canlarimiz, bunlar bizim dostlarimiz, onlara iyi bakmak lazim. Yaklasik 6 yildir kedilere bakiyoruz. Hepsinin adi vardir ve çagirdigin zaman hepsi gelir. Maskeli bile olsam beni gördügü zaman suradan kosar gelirler. Taniyorlar yani. Benim kendime ait 5 tane kedim var” ifadelerini kullandi.

“Emin olun 4-5 gün evde çocuklar ile birlikte agladik”

Kedilere olan ilgisinin ve merakinin, yaklasik 6 sene önce sahiplendigi ve çok sevdigi kedisi ile basladigini belirten Çiçek, “Kedi meraki nasil basladi? Beyaz bir kedi gelmisti evimizin bahçesine. Kis günüydü ve çok soguktu. 5-6 sene önceydi yanilmiyorsam. Onu aldik eve ve ev kedisi oldugu çok belliydi onu yetistirdik. O öldügü zaman çok üzüldük. Emin olun 4-5 gün evde çocuklar ile birlikte agladik. Hatta kabir yaptim bahçeye gömdüm onu. Ondan sonra kedilere karsi ayri bir muhabbet olustu” seklinde konustu.



“Buranin sultani var ‘Nazli’ kizimiz”

Yirmiye yakin kedinin hepsine isim veren ve isimleri ile çagiran Çiçek, kedilerin kendisini tanidigini ve diger insanlardan hemen ayirt ettigini belirterek, “Bunlar taniyorlar, dedigim gibi alisik olduklari için bize biraz daha fazla yakinlik gösteriyorlar. Bizim burada sürekli baktigimiz 20’ye yakin kedi var. Ama kisin biraz daha fazla oluyor, disaridan falan gelenlerde var. Buranin sultani var ‘Nazli’ kizimiz. O da yeni dogum yapti bebekleri var. Findik, Fistik, Badem, Nazli, Duman, Tarçin, Çakir, Damla, Yagmur, hepsinin ayri ayri isimleri var” diye konustu.



“Bakiyorlar ki kediler bir zarar vermiyor, onlar da zamanla alisiyor”

Haci Bayram Veli Camiinin oldukça fazla ziyaretçi agirladigi, gelen vatandaslarin kedilere nasil tepki verdiginin sorulmasi üzerine cevap veren Çiçek, “Bir kismi çok olumlu karsiliyor. Ama bazilarinin da, ‘ya kedi, ay falan’ diye korkar gibi hareketleri oluyor. Ama bakiyorlar ki kediler bir zarar vermeyince onlar da zamanla alisiyor. Genelde çogunlugu sabah vakitlerinde gelir. Onun disinda ögleye yakin gelirler, ikindi vakti gelirler, bir de aksamüzeri çikmaya yakin gelirler, mama veririz giderler” açiklamasinda bulundu.

“Sag olsunlar birkaç arkadaslar da yardimci oluyorlar ve mama ihtiyacini hep beraber hallediyoruz”

Kedileri beslemek amaciyla verdikleri mamalari kendi imkanlari ile temin ettiklerini de kaydeden Çiçek, “Sag olsunlar birkaç arkadaslar da yardimci oluyorlar ve hep beraber hallediyoruz mama ihtiyacini. Kediyi buradan alip eve götürüyorlar, bazi ev kedilerini getirip buraya birakiyorlar. Onlar bu disari sartlarina çok zor alisiyorlar, çok perisan oluyorlar. Benim ricam, eger evde kedi bakanlar varsa, alip da sokaga birakmasinlar. Yani onu sahiplendilerse, nasil evde bir evlat bakiyorlarsa, o yavrucaklari da bir evlat gibi görmeleri lazim. Çünkü, ‘Yer halkina merhamet edene gök halki da merhamet eder’ diyor Allah’in Resulü sallallâhu aleyhi ve sellem” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA