Ilk Defa Uçak Yolculugu Yapan Çocuklar, Çanakkale Gezisi Ve Solo Türk Gösterisiyle Bayramlarini Erken Yasadi

Antalya’da hayatlarinda hiç uçak yolculugu yapmayan 127 çocuk, Corendon Airlines’in CAI 1920 sefer numarali uçagiyla Çanakkale Gezi’sine katildi. Bölgenin simge noktalarini gezen çocuklar, Çanakkale semalarinda prova uçusu yapan Solo Türk’ü de büyük bir heyecanla izledi.

Ilk Defa Uçak Yolculugu Yapan Çocuklar, Çanakkale Gezisi Ve Solo Türk Gösterisiyle Bayramlarini Erken Yasadi
Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla 127 çocuk, ögretmenleri ile birlikte Antalya Havalimani’ndan CAI 1920 sefer numarali uçak ile Çanakkale Havalimani’na uçtu. Uçakta, Corendon Airlines çalisanlarinin daha önce hiç uçak seyahati yapmayan çocuklari da yer aldi. Özel konuklar, Çanakkale Destani’ni uzman rehberlerden yerinde dinleyip, bölgede gerçeklesen kara ve deniz savaslarinin simge noktalarini gezdi.

Gelibolu Yarimadasi’nda Kuzey Cephesi ve Güney Cephesi turlari yapan ve merak ettikleri tüm sorulari merakla uzmanlara soran konuklar, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Kara Savaslari’ndaki rolünü de ilgiyle dinlediler.

Solo Türk’ü nefeslerini tutarak izlediler

Gezi sirasinda çocuklar, Çanakkale Kara Muharebelerinin 107. yil dönümü anma törenleri öncesinde Türk Hava Kuvvetleri gösteri takiminin F16 C Blok40 jet savas uçagini kullanarak yaptigi tek kisilik hava akrobasisi Solo Türk’ün prova uçusuna denk geldi. F16 savas uçaginin Çanakkale Bogazi üzerinde yaptigi mini gösteri, çocuklarin heyecan ve gururunu ikiye katladi.

Sehitlige çelenk biraktilar

Çanakkale Sehitligi’ne Uçus Isletme Direktörü Erhan Bayram’la birlikte çelenk birakan çocuklar, iki gün önce gerçeklestirilse de hayatlari boyunca unutamayacaklari bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami geçirdiklerini belirttiler.

“Gururlu ve sevinçliyiz”

Erhan Bayram, ilk uçuslarini yapan miniklerle birlikte böyle bir organizasyona imza attiklari için mutlu ve gururlu olduklarini ifade ederek, “Antalya bölgesinde hiç uçaga binmemis ve basarili olan 127 genç kardesimizi buraya getirdik. Tarihlerini ögrenip, burada neler oldugunu görsünler istedik. Böyle bir projeye imza atmaktan dolayi gururlu ve sevinçliyiz” dedi.



“Buralar çocuklarimizla daha anlamli oluyor”

Çanakkale’nin pandemi sürecinin sona ermesiyle eski günlerine döndügünü belirten Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Antalya’dan gelen misafirlerin kendilerini mutlu ettigini ifade etti.

Kasdemir, “Çanakkale’yi geçilmez yapan kahramanlari sayi, rahmet ve hürmetle anmak için onlarin torunlarinin kosarak Çanakkale’ye geliyor. Torunlar, ecdadini ve atalarini unutmadigi ve unutmayacagini her zaman ifade ediyor. Çocuklar Çanakkale ruhunu teneffüs etmek için buraya geldiler. Çocuklarimizla buralar daha anlamli oluyor. Çünkü bizim gelecegimiz onlar” ifadelerini kullandi.

Çanakkale’ye gelmenin güzel bir duygu oldugunu dile getiren minikler ise, hem eglendiklerini hem de gurur duyduklarini söyledi.



Etkinlik sonunda Çanakkale 1915 Köprüsü üzerinden geçme firsati da bulan çocuklara, Antalya’ya inis yaptiklarinda ise Turgut Özakman’in “Dirilis - Çanakkale 1915” isimli kitabi ile maket uçak hediye edildi.
Kaynak: İHA