Esat Karlidag Açiklamasi 'Lojistik Sektörü Desteklerle Rahat Bir Nefes Alacak'

Yurt disi lojistik dagitim aglarinin desteklenmesine iliskin kararname Resmi Gazete’de yayimlandi. Konuyla ilgili degerlendirme yapan Logesa Lojistik kurucusu Esat Karlidag, "Lojistik sektörü rahat bir nefes alacak” dedi.

Esat Karlidag Açiklamasi 'Lojistik Sektörü Desteklerle Rahat Bir Nefes Alacak'


Yurt Disi Lojistik Dagitim Aglarinin Desteklenmesine iliskin karar 20 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi. Yayimlanan kararnameye göre en az 5 bin metrekare alani ya da ilgili ülkeye ait en az 50 adet plakali araci olan lojistik sirketleri bu destekten faydalanabilecek. Destek miktari sartlari yerine getiren lojistik dagitim agi kuruluslari için yillik yüzde 70 oraninda ve 60 milyon TL olarak açiklandi. Karari degerlendiren Logesa Lojistik kurucusu Esat Karlidag, “Yurt disi lojistik aglarinin desteklenmesine iliskin yayinlanan kararname ile lojistik sektörü rahat bir nefes alacak” dedi.



Destegin kapsamini degerlendiren Karlidag, “Yayimlanan kararnameye göre en az 5 bin metrekare alani ya da ilgili ülkeye ait en az 50 adet plakali araci olan lojistik sirketleri bu destekten faydalanabilecek. Destek miktari sartlari yerine getiren lojistik dagitim agi kuruluslari için yillik yüzde 70 oraninda ve 60 milyon TL olarak açiklanmistir. Bu destek sayesinde pandemi ve Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisi sonucu olumsuz etkilenen lojistik aglarina büyük fayda saglayacak” açiklamalarinda bulundu.

“Ticaret Bakanligi tarafindan uygun görülen navlun borsalarinin kurulumu oldukça önemli”

Ticaret Bakanligi tarafindan uygun görülen navlun borsalarinin kurulumunun önemine vurgu yapan Karlidag, “Bu sayede tasimacilar ve yük sahipleri ayni platformda bulusmus olacak. Bu durum, birçok islemin çok daha hizli ve kolay bir sekilde gerçeklesmesini saglayacaktir. Navlun borsalarinin kurulumu noktasinda da devletin önemli destegi bulundugunu söyleyebiliriz. Devlet, navlun borsalarinin kurulumu ve teknik altyapisinin gelistirilmesi adina en fazla 3.6 milyon TL tutarinda bir destekte bulunacak. Bu destegin yüzde 60 oraninda oldugunu belirtmek olanakli. Devlet tarafindan saglanan destek kapsaminda, is birligi kuruluslarin devlet desteklerinden en fazla 5 yil yararlanabildiklerini de söyleyebiliriz. Elbette alinan kararlarin her biri, lojistik sektörünün gelisimini mümkün kilacak nitelikte. Bu nedenle devlet desteginin çok özel ve önemli oldugunu söylemek olanakli.”

Lojistik sektörünün diger sektörlerin bel kemigi niteliginde oldugunu vurgulayan Karlidag, “Pandemi basta olmak üzere yasanan olumsuzluklar, sektörü derinden etkiledigi için devlet tarafindan verilecek olan destegin önemli oldugunu belirtmek mümkündür. Saglanan destek ile sektörün yukari yönlü bir ivme yakalayacagini ifade etmek olanakli. Pandeminin olumsuz etkilerinin, saglanan destekler ile azalacagina inaniyoruz. Bu noktada, biz de sirket olarak çalismalarimizi titizlik ile sürdürecek, sektörün gelisimine önemli katkilarda bulunacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA