Erkenci Kayisilar Hasat Için Gün Sayiyor

Aydin Il Tarim Müdürlügü tarafindan 1 yil önce dagitilarak toprakla bulusturulan erkenci kayisilarda hasat için gün sayiliyor.

Erkenci Kayisilar Hasat Için Gün Sayiyor


Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan dagitimi yapilan erkenci kayisi fidanlari bir yilda verime geldi. Proje çerçevesinde 2020-2021 fidan dikim sezonunda il genelinde 10 ilçede 50 üreticiye toplam 21 bin 770 adet mikado ve magador çesidi erkenci kayisi fidani dagitimi yapilarak kapama bahçe tesisleri kurulmustu. Toprakla bulusan fidanlar ise bu sene ilk ürününü vermek için gün sayiyor. Erkenci kayisinin yayginlastirilmasi ile birlikte özellikle Kösk ilçesi ve bölgesinin önemli üretim üssü olmasi hedefleniyor.

Konu ile ilgili Aydin Il Tarim Müdürlügünden yapilan açiklamada “2020-2021 yili fidan dikim sezonunda çiftçilere dagitilarak toprakla bulusturulan erkenci kayisilarda hasat için gün sayiliyor. Üstün özelliklere sahip mikado ve magador kayisi çesidi veriminin yüksek olmasi, meyvenin pazar degerinin yüksek olmasi, dis piyasalarda aranan çesitler olmasi ve ihracata uygun olmasi nedeniyle tercih edilmisti. Erkenci kayisi çesidinin yayginlasmasinin Ilimiz ekonomisine önemli katki saglayacagi ve bu sebeple özellikle Kösk ve çevre bölgelerin ileride önemli bir üretim üssü olusacagi düsünülüyor. Kayisi bahçelerinin kontrolleri teknik personellerimiz tarafindan düzenli olarak yapilmakta ve çiftçilerimize her türlü teknik destek saglanmaktadir. Bereketli olsun” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA