Diyanet Isleri Baskani Erbas, Fransa'da 4-6 Yas Kur'an Kursu Ve Hafizlik Ögrencilerini Ziyaret Etti

Fransa’da bulunan Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Strazburg Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yas Kur’an kursu ögrencileri ile hafizlik sinifi ögrencilerini ziyaret etti.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Fransa'da 4-6 Yas Kur'an Kursu Ve Hafizlik Ögrencilerini Ziyaret Etti


Çesitli temaslarda bulunmak için Fransa’da bulunan Diyanet Isleri Baskani Erbas, Strazburg Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yas Kur’an kursu ögrencileri ile hafizlik sinifi ögrencilerini ziyaret etti.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, ögrencilere yaptigi konusmasinda, Müslümanlarin hayattaki en önemli vazifelerinden birisinin dinini ögrenmesi oldugunu söyledi.

“Sizin en hayirliniz Kur’an’i ögrenen ve ögreteninizdir” hadisi serifini hatirlatan Baskan Erbas, hocalari ve ögrencileri tebrik etti ve basarilarinin devamini diledi. Daha sonra Baskan Erbas, hafizlik egitimi gören ögrencileri sinifinda ziyaret etti. Burada ögrenciler tarafindan kapida çiçekle karsilanan Baskan Erbas, kendilerine tesekkür etti. Baskan Erbas, hafiz adayi ögrencilerle yaptigi sohbette, hafizligin önemini vurguladi.

“Türkiye’nin Avrupa Konseyi Daimi Temsilciligine ziyaret”

Diyanet Isleri Baskani Erbas, ayrica Fransa programi kapsaminda Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Konseyi Daimi Temsilciligini ziyaret etti. Baskan Erbas buradaki ziyaretinde, Türkiye’nin Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener, Paris Büyükelçisi Refik Ali Onaner, Fransa Strazburg Baskonsolosu Muzaffer Rami Sayliman ile görüstü.

Ziyarette Baskan Erbas’a, Diyanet Isleri Baskanligi Dis Iliskiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Dini Yayinlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve Paris Din Hizmetleri Müsaviri Dr. Bayram Demirtas eslik etti.
Kaynak: İHA