Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Sinirlarimizdan Tüm Terör Unsurlarini Temizlemeye Kararliyiz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, "Irak’in kuzeyinde Pençe-Kilit Harekâtimizi gerçeklestiriyoruz. Terörü nerede olursa olsun kaynaginda kurutmaya ve sinirlarimizdan tüm terör unsurlarini temizlemeye kararliyiz." dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Sinirlarimizdan Tüm Terör Unsurlarini Temizlemeye Kararliyiz'


Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Hatay’in merkez ilçesi Antakya’da mobilya üretim isçileri ile iftarda bir araya geldi. Fuat Oktay, burada yaptigi konusmasinda, "Ne bizi biz yapan insani ve vicdani degerlerden ne de milletimizin menfaatlerinden taviz vermedik; vermeyecegiz. Hatay dâhil sinir illerimize roketlerin düstügü günler daha dün gibi aklimizdadir. Hem vatandaslarimizin ve sinirlarimizin güvenliginin korunmasi hem de ülkemizde bulunan siginmacilarin yuvalarina emniyet içinde geri dönüslerinin saglanmasi için sahada gerekeni yapmaktan da çekinmedik. Firat Kalkani, Zeytin Dali ve Baris Pinari Operasyonlarini kararlilikla gerçeklestirdik. Bunu yaparken de kimsenin bir karis topraginda gözümüz olmadan, sinirlarimizda istikrarin saglanmasi için yaptik. Hiçbir tehdide ve santaja aldirmadan en batidan en doguya bütün havzayi terör örgütünden temizlemeye kararliyiz dedik ve bu kararimizdan asla geri adim atmadik. Ülkemizin sahadaki varligiyla terör ve terörden beslenenler kaybetmis, huzur ve baristan yana olan herkes kazanmistir." diye konustu.



Oktay, sunlari kaydetti:

"Bugün de ayni kararlilikla Irak’in kuzeyinde Pençe-Kilit Harekâtimizi gerçeklestiriyoruz. Terörü nerede olursa olsun kaynaginda kurutmaya ve sinirlarimizdan tüm terör unsurlarini temizlemeye kararliyiz. Harekâta katilan güvenlik güçlerimiz basta olmak üzere ülkemizin bekasi için canini ortaya koyan tüm askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Pençe-Kilit Harekât bölgesinde sehit verdigimiz kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina bir kez daha bassagligi diliyorum. Yarali askerlerimize acil sifalar diliyorum. Bundan sonra da sinirlarimizin içinde ve disinda ülkemize yönelik tehditlere göz açtirmayacagiz. Ülkemizde bulunan siginmacilarin güven içinde dönüsleri için de bölgede istikrarin saglanmasina katki vermeyi sürdürecegiz”
Kaynak: İHA