Baskan Öndes'in Kirsal Kalkinma Projesi INYA Ilgi Görüyor

Germencik Belediye Baskani Fuat Öndes’in kirsal kalkinma alaninda hayata geçirdigi, 6 tarimsal kalkinma kooperatifi isbirligiyle kurulan INYA markasi ilgi odagi olmaya devam ediyor.

Baskan Öndes'in Kirsal Kalkinma Projesi INYA Ilgi Görüyor


Germencik’te incir ve zeytinyaginin markalasmasi, çiftçi ve üreticinin ürünlerinin katma degerinin artmasi için kurulan INYA mevsim sartlarinin normallesmesi ile ilçeden geçen turist kafilelerini agirlamaya devam ediyor.

Germencik Cumhuriyet Meydani, karayolu kenarinda faaliyet gösteren ve içerisinde Germencik Inciri, zeytinyagi ve çesitli kooperatif ürünlerinin yer aldigi magaza ziyaretçilerin ugrak noktasi oldu. Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Belediye Baskani Fuat Öndes, “Misafirlerimize ilçemizin tarimsal zenginliklerini markalastirarak sunmamiz ve onlari agirlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bu basari tüm üreticilerimizin”

INYA’nin çalismalari ve süreçle ilgili degerlendirmelerde bulunan Germencik Belediye Baskani Fuat Öndes sunlari kaydetti; “Kirsal kalkinma en önem verdigimiz konularin basinda geliyor. Çünkü bizim cografyamizin en büyük hazinesi tarimsal zenginligidir. Incirin ana vataninda incire dair bir markanin olmayisi bu projeyi gelistirmemizdeki en büyük etken ve itici güç oldu. Markamizi tarimsal kalkinma kooperatiflerimiz dolayisiyla üreticilerimizin katkilariyla kurarak gelistirdik. Çesitli ürünlerimizi, bahsettigimiz bu zenginlige yakisan bir biçimde ambalajladik, kurumsal kimlik olusturduk ve sunduk. Sadece Germencik’imizin degil Aydin’in bir markasi oldu. Her geçen gün magazamizda, web sayfamizda, sosyal medya hesaplarimizda markamiza ve ürünlerimize artan bir talep var. Gerek yurt içi gerekse yurt disi ticarette önemli hamlelerin de arifesindeyiz. En kisa sürede INYA’yi yapacagimiz hamlelerle daha yüksege tasiyacak, üreticimizin alin terinin karsiligini tam anlamiyla almasi için bu gibi kirsal kalkinma projelerimizi gelistirmeye devam edecegiz. INYA’ya ilgi gösteren tüm misafirlerimize sonsuz tesekkür ediyor, onlari agirlamaktan büyük mutluluk duydugumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA