Sorgun Atik Su Aritma Tesisi Insaatinin Yüzde 80'I Tamamlandi

Yozgat’in Sorgun ilçesinde su kaynaklarinin en iyi sekilde degerlendirilmesi ve ilçe halkina temiz bir gelecek birakilmasi amaciyla toplam 9 milyon avroluk bütçe ile hazirlanan Atik Su Aritma Tesisi insaatinin yüzde 80’i tamamlandi.

Sorgun Atik Su Aritma Tesisi Insaatinin Yüzde 80'I Tamamlandi
Su ve atiksu hizmetlerinin tedarikinden bertarafina kadar, insan odakli, çevreye duyarli, uluslararasi standartlarla çalismalarini sürdüren Sorgun Belediyesi, 2021 yilinin Nisan ayinda baslanilan atik su aritma tesisi insaatini tamamlayip Eylül-Ekim aylarinda hizmete açmayi planliyor.

Toplam 9 milyon avroluk bütçe ile hazirlanan atik su tesisinin, yüzde 85’i Avrupa Birligi, yüzde 6’si Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, yüzde 9’u ise Sorgun Belediyesi tarafindan finanse edilecek.

Sorgundaki aritma tesisimizin insaatinin bütün hiziyla devam ettigini söyleyen Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, “Insaatimiz 2021 yilinin Nisan ayinda baslamisti. Su anda da insaatin yüzde 75-80 seviyesinde bitirip yüzde 25 seviyesinde mekanigini tamamlamis bulunmaktayiz. Niyetimiz Eylül-Ekim ayi gibi insaati bitirip tesisimizi hizmete almak için çalismalar yürütüyoruz. Tabi ki bu projenin sadece insaat kismi yok bir yandan da teknik kisimlari var. Tesisi isletmekle alakali, sürdürebilmekle alakali belediyemiz personelinin egitilmesi ile alakali da çalismalarimiz sürüyor. Çok büyük bir tesis ve Sorgun’a çok büyük katkisi olacak. Özellikle dünyadaki su ile ilgili özellikle içme suyu ile ilgili sikintilarin yasandigi bir dönemde biyolojik aritma tesisinin devreye girmesi ve buradaki insaat bittikten sonraki yapilacak islemlerle beraber kati suyu aritip tekrar dereye verip dereden de gölete dökülecek olmasi bizi sevindiriyor, bizi mutlu ediyor. Büyük bir proje Avrupa Birligi destekli bir projedir. Umarim Sorgun halkina ve bütün dünyaya faydali olur” dedi.

Projenin yaklasik 9 milyon avroluk bütçeye sahip oldugunu da aktaran Baskan Ekinci, “Proje uzun zamandir yapilmasi planlaniyordu ve nihayetinde baslamak bize kismet oldu. Bu projenin yüzde 85’i Avrupa Birligi hibe fonlarindan karsilaniyor. Yüzde 9’u Sorgun Belediyesi tarafindan karsilaniyor, yüzde 6’si da hazine tarafindan karsilaniyor. Bizim istedigimiz önemsedigimiz ve bir an önce de bitmesini için heyecan duydugumuz bir proje.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA