Rezidansta Iskence Ve Yagma Olayina Karisan Çetenin 8 Üyesi Daha Yakalandi

Geçen yil Bakirköy’de lüks bir rezidansta yasanan iskence ve mala el koyma suçuna karisan çetenin Kazakistan ve Çeçen uyruklu üyelerine gerçeklestirilen operasyonda 8 süpheli yakalandi. Zanlilarin 4’ü çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Rezidansta Iskence Ve Yagma Olayina Karisan Çetenin 8 Üyesi Daha Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Geçen yil 25 Mayis’ta Bakirköy’de bulunan lüks bir rezidansa A.J. adli bir kisi tarafindan zorla götürülen E.K ve D.A. adli 2 kisi, burada zorla alikonularak iskence yapilmis ve mal varliklari yagmalanmisti.

Olaya karistiklari tespit edilen 7 süpheli, Istanbul Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince düzenlenen operasyon ile yakalanarak gözaltina alinmis ve çikarildiklari mahkemece tutuklanmisti.

Yürütülen sorusturma kapsaminda harekete geçen Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, çeteye yönelik yapilan çalismalarda olaya karisan Kazakistan ve Çeçen uyruklu 8 süpheliyi daha tespit etti. Isimleri ve adresleri tek tek tespit edilen yabanci uyruklu suç örgütü üyeleri, teknik ve fiziki takibin ardindan 12 Nisan’da detaylari açiklanmayan bir operasyonla yakalanarak gözaltina alindi.

Tavan arasinda, çamasir makinesinde ve kutuda silahlar ele geçirildi

Zanlilarin ikametlerinde ve lüks rezidansta arama yapildi. Bu aramalarda rezidansin tavan arasinda, çamasir makinesinde ve makyaj kutsunda 7 ruhsatsiz tabanca, bu silahlara ait 77 fisek, 1 sahte pasaport, 1 kelepçe, 2 telsiz ve 1 takip cihazi ele geçirildi.

Sekiz gün öce yakalanan ve emniyete götürülen zanlilar, polisteki ifade islemlerinin ardindan dün mahkemeye çikarildi. Süphelilerden biri ifadesinin ardindan serbest birakilirken, 3 kisi hakkinda “Adli Kontrol Hükümleri” uygulandi. Diger 4 süpheli ise çikarildiklari mahkemece tutuklanarak hapse mahkum edildi.
Kaynak: İHA