Pentagon, Diger Ülkelerin ABD'ye Uçak Verdigine Iliskin Açiklamayi Geri Çekti

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, dün diger ülkelerin Ukrayna’ya savas uçagi verdigine iliskin yaptigi açiklamayi geri alarak, "Geçmis zamanda onlara uçak verildigini söylerken yanilmisim. Hatadan dolayi üzgünüm" dedi.

Pentagon, Diger Ülkelerin ABD'ye Uçak Verdigine Iliskin Açiklamayi Geri Çekti
ABD Savunma Bakanligi Sözcüsü John Kirby dün yaptigi açiklamada, diger ülkelerin Ukrayna’ya yedek parçalarin yani sira savas uçagi verdigini ifade etmisti. Bugün düzenledigi basin toplantisinda dün Ukrayna’ya uçak verildigine dair kullandigi ifadeleri geri alan Kriby, "Geçmis zamanda onlara uçak verildigini söylerken yanilmisim. Hatadan dolayi üzgünüm" dedi.

Kirby, "Bununla birlikte, Ukraynalilar ABD’nin koordinasyonu ve tedariki yoluyla haftalar önce filolarinda iki ila üç uçaktan daha fazla sabit kanatli uçagi faaliyete geçirebilecekleri kadar yeterli yedek parça ve ek ekipman aldilar” ifadelerini kullandi.

Ukrayna, Rus isgalinin baslamasindan yaklasik iki ay sonra hava kuvvetlerini çalisir durumda tutmakla kalmayip, ayni zamanda uçaklari tamir ederek ve envanterine ekleyerek müttefiklerini ve askeri uzmanlari sasirtti. Ukrayna, Rus güçlerini püskürtmek için müttefiklerinden defalarca savas uçagi talep etti.
Kaynak: İHA