Çorum'da 90 Bin Ögrenciye Es Zamanli 112 Egitimi

Çorum’da egitim gören yaklasik 90 bin ögrenciye es zamanli olarak 112 Acil Çagri Merkezi anlatildi.

Çorum'da 90 Bin Ögrenciye Es Zamanli 112 Egitimi
Il Milli Egitim Müdürlügü ve 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügü arasinda 112 Acil Çagri Merkezi’nin tanitilmasi, gereksiz çagrilarin neden olabilecegi sonuçlar hakkinda kamuoyunda farkindalik olusturmak amaciyla protokol imzalandi. Potokol çerçevesinde 456 okulda 90 bin ögrenci ve 7 bin 200 ögretmene es zamanli acil çagri egitimi verildi.

Vali Mustafa Çiftçi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügü arasinda imzalanan protokol çerçevesinde 456 okul 4 bin 907 derslikte 90 bin ögrenci ve 7 bin 200 ögrenciye acil çagri egitimi verildigini açikladi.

Daha önce acil yardim çagrilarinin 110, 112, 155, 156, 177 gibi numaralardan yapilirken artik 112 çatisi altinda toplandigini hatirlatan Vali Çiftçi, “Daha önce acil durumlarda vatandaslarimiz degisik numaralari aramak zorunda kaliyorlardi. Acil durumlarda degisik numaralarin olmasi herhangi bir acil çagri durumunda bunlarin hatirlanamamasi bir takim sorunlari beraberinde getiriyordu. Insanimiz zor durumlarda, acil durumlarda hangi numarayi arayacagini unutuyor. Hatirlamasi zor olabiliyor. Bundan dolayi bazen can ve mal kayiplari olabiliyor. Acil çagrilarin 112 altinda toplanmasi zaman ve can kayiplarinin önüne geçmis oldu” dedi.



“600 bin çagri cevaplandi”

112 Acil Çagri Merkezinde bugüne kadar 600 bin çagri cevaplandigini açiklayan Vali Çiftçi, “Acil çagrilarin tek numara altinda toplanmasi ilgili çalismalar 2009 yilinda pilot il olarak Antalya’da basladi.

Ardindan kademe kademe illerimize yayginlastirildi. Çorum’da da 27 Ocak 2021 tarihinde 112 Acil Çagri Merkezimiz faaliyete geçti. Bu süre zarfinda ilimizde toplam 600 bin çagri cevaplandi. Acil çagri merkezimizde Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, saglik, itfaiye, AFAD, Orman Yangin var. Kurumlarimiz entegre bir sekilde çalisiyorlar. Sistemden beklenen amaç su, vatandas degisik numaralari arama yerine tek bir numarayi arasin. Birlikte sevk edilmesi gereken kurumlar en kisa zamanda olay mahalline intikal etsinler. 112’nin devreye aldigi farkli hizmetlerde var. Yabancilar da zaman zaman yardim talebinde bulunabiliyor. Onlara da Arapça, Ingilizce, Rusça, Almanca dillerinde hizmet veriliyor. Engelli vatandaslarimiz içinde engelsiz 112 uygulamasi var. SMS, E-Call hizmeti var. Bütün bunlar vatandaslarimiza daha iyi hizmet edebilmek için kurgulanmis sistem” ifadelerini kullandi.

“112 gereksiz yere mesgul etmeyelim”

112 Acil Çagri Merkezi’nin gereksiz yere mesgul edilmemesi için çagrida bulunan Vali Çiftçi, “Vatandaslarimizdan bazilari da 112 Acil Çagri Merkezi’nin gereksiz yere kullanabiliyorlar. Gece yarisi sikilanlar, amaci disinda arayanlar oluyor. Sunu düsünmemiz gerekiyor o anda ihtiyaci olan bir kisinin 112 Acil Çagri Merkezi’ne ulasamadigini, kendimizi onun yerine koyarak sevdiklerimizin basina bir sey geldigini düsünerek lütfen açil çagri merkezini gereksiz yere mesgul etmeyelim. Görevlileri mesgul etmeyelim. Zaman zaman gereksiz yere 112’yi arayanlar oluyor. Bunlara da idari para cezasi uyguluyoruz. Ilkinde 562 TL uygulaniyor. Devam ederse cezalarda katlanarak devam ediyor. Tüm bunlari ögrencilerimize anlatalim. Tüm ana siniflarda, ilkokullarda, ortaokullarda, liselerde yaklasik 90 bin ögrencimize es zamanli olarak egitim veriliyor. Ögrencilerimizi, ögretmenlerimizi nu konuda bilinçlendirelim. Insallah maksat hasil olur” seklinde konustu.

Programa Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Arife Demiral da katildi.

Kaynak: İHA