Üniversite Ögrencilerinden Farkindalik Etkinligi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ögrencileri ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkindaligi Günü’ dolayisiyla bir etkinlik düzenledi.

Üniversite Ögrencilerinden Farkindalik Etkinligi
BEÜ Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Kulübü ögrencileri, ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkindaligi Günü nedeniyle çesitli etkinlikler yaptilar. Üniversitenin merkezi konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlikte Ahmet Eren Özel Egitim Uygulama Okulu’nda egitim gören 15 otizmli ögrenciyi misafir eden kulüp üyeleri, ögrencilerle dans edip çesitli etkinlikler yapti.

2 saat süren etkinlikte resim yapan otizmli ögrenciler daha önceden hazirladiklari çesitli süs esyalarini da bu etkinlikte satisa sundular.

Açiklamalarda bulunan Sosyal Hizmet Kulübü Baskani Melike Ayça Erhan, kulüp bünyesinde 150 ögrenci üyelerinin bulundugunu, daha önce farkli alanlarda etkinlikler gerçeklestirdiklerini söyledi.

Bugünde Otizm Günü dolayisiyla otizme dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Erhan, “Kulüp olarak genelde böyle sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Bugünde 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü dolayisiyla Ahmet Eren Özel Egitim ve Uygulama Okulunda ögrenim gören otizmli ögrencilerimizi üniversite ögrencilerimizle bulusturduk. Bu etkinlikteki amacimiz, üniversite ögrencilerimiz arasinda otizm farkindaliginin olusmasiydi. Ayni zamanda bu tür insanlara karsi hassasiyet beslemeleridir. Bu etkinlikle beraber renkli el baskisi, resim ve çesitli dans gösterileri yapildi. Ayrica otizmli ögrencilerimiz tarafindan yapilan el emeklerini de burada sergileyerek satisa sunduk. Elde edilen gelirlerle de yeniden malzeme alacagiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Ahmet Eren Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Onur Ayördü ise basta Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas olmak üzere kulüp üyeleri ve ögretim üyelerine tesekkür etti. Ayördü, “2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü dolayisiyla bu etkinlige katildik. Okulumuzun 15 ögrencisi ile buraya katildik. Burada otizmli ögrencilerimizle üniversite ögrencilerimiz ortak resimler çizdi. El sanatlari atölyemizde ürettigimiz materyalleri burada sergileme ve satis firsati bulduk. Otizme mavi isik yakmak amaciyla el boyalari ile baski yapacagiz. Bu etkinlikte emegi geçen herkese ayrica tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA