Kizilay'dan Atatürk Ortaokuluna Tesekkür Belgesi

Çorum’un Osmancik ilçesinde kan bagisina dikkat çekmek ve toplumda farkindalik olusturmak amaciyla klip hazirlayan Atatürk Ortaokulu’na Türk Kizilayi tesekkür belgesi gönderdi.

Kizilay'dan Atatürk Ortaokuluna Tesekkür Belgesi
Türk Kizilayi Çorum Kan Bagisi Merkezi Müdürü Dr. Senem Çavus ve Kan Bagisi Kazanim personeli Yasemin Çaloglu Atatürk Ortakokulu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Dr. Senem Çavus, Okul Müdürü Adem Sahin, müzik ögretmeni Hilal Gönül Kinikli ve klipte görev alan ögrenciler Asli Buglem Kursun, Esilanur Gürbüz, Nisa Erkus, Ayse Buse Karaduman ve Abdulkadir Kale’ye Türk Kizilay’i tarafindan gönderilen tesekkür belgelerini takdim ettiler.

Atatürk Ortaokulu’nun yaptigi çalisma ile kamuoyunda güzel bir farkindalik olusturdugunu vurgulayan Senem Çavus, “Klip genel merkezimiz tarafindan çok begenildi. Klibi izledikten sonra bu harika çalismayi her tarafta paylasmaya basladik. Her yerde okulumuzu örnek gösterdik. Bizler saha da variz fakat yeteri kadar bu farkindaligi olusturamayabiliyoruz. Bu yüzden okullarda erken yasta farkindalik olusturmak için ögretmenlere çok daha fazla görev düsüyor. Sizlerde bu olusumun temellerini harika bir sekilde atmissiniz. Hep birlikte atmaya da devam edecegiz” dedi.

Kanin tek kaynagi insan olan yasamsal bir sivi olduguna dikkat çeken Çavus, “Amacimiz toplumun her kesiminde kan bagisina karsi duyarlilik olusturmak. Bizler su an biliyoruz ki ögrencilerimiz ilerleyen yaslarda bilinçli bir kan bagisçisi birey olacaklar. Buradan Türk Kizilayi adina Okul müdürü Adem Sahin, müzik ögretmeni Hilal Gönül Kinikli, resim sergisi ile görsel sanatlar ögretmeni Nursel Uluhan’a ve ögrencilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

Okul Müdürü Adem Sahin ise kan bagisinin önemini ilk anlattiklarinda çocuklarin “ögretmenim bizler de kan verelim, verebilir miyiz” diyerek heyecana kapildilar. Simdiden ögrencilerimizde bu konuda bir bilinç olustu. Gelecekte gönüllü kan dostu olacak ögrencilerimiz bagislayacaklari kanlarla ihsanlara umut olacaklar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA