Karaman'da Ilk Kez Beyincik Sarkmasi Ile Beyin Tümörü Ameliyati Yapildi

Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesinde ilk defa iki ayri hastada beyincik sarkmasi ile beyin tümörü ameliyati gerçeklestirildi.

Karaman'da Ilk Kez Beyincik Sarkmasi Ile Beyin Tümörü Ameliyati Yapildi
Hastaneye durus ve yürüme bozuklugu sikayetiyle basvuran 38 yasindaki Cevdet Çopur’da beyincik sarkmasi, sol kol ve bacakta güçsüzlük sikayeti ile basvuran 48 yasindaki Asim S’de de beyin tümörü tespit edildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmani Uzm. Dr. Lokman Kiran tarafindan basarili bir sekilde yapilan beyincik sarkmasi ve beyin tümörü ameliyati sonrasi her iki hastada sagligina kavustu.

Ameliyat sonrasi hastalari bir süre gözlem altinda tuttuklarini belirten Uzm. Dr. Lokman Kiran, “Beyin cerrahi poliklinigine basinin arka kisminda siddetli agri, iki kolda uyusma, yürüme bozuklugu ve uyku apnesi sikayetleri ile basvuran hastaya muayenesi sonrasinda servikal mr görüntülemesi yapildi ve chiari sendorumu tanisi kondu. Bu hastalik halk arasinda beyincik sarkmasi olarak bilinmektedir. Serebllum tonsillerinin foraman magnuma migre olmasi ile medulla spinalis basisi olusmaktadir. Bu hastaligin sebep oldugu uyku apnesi ani ölüme neden olabilmektedir. Klinigi nedeniyle hastaya cerrahi önerdik. Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde ilk olma özelligi tasiyan bu ameliyat çagin gerektirdigi son teknoloji esliginde tecrübeli hemsire ve personelimizin destegi ile basari ile gerçeklestirdik. Ameliyat sonrasi uyanan hastamiz tedbir amaçli bir gün yogun bakima alindi. Ertesi gün servise alinan hasta sifa ile taburcu edildi" dedi.

Beyin tümörü ameliyati olan hasta için ise Uzm. Dr. Lokman Kiran, “Acil servise sol kol ve bacakta güçsüzlük sikayeti ile basvuran hastanin çekilen beyin tomografi ve beyin MR’ inda beyin tümörü tespit ettik. Hastaya medikal tedavi baslanmis olup hastanin güç kaybinin ilerlemesi üzerine cerrahi karari verdik ve teknolojinin tüm imkanlari kullanilarak sehrimizde beyin tümörü ameliyati basari ile gerçeklestirdik. Hastamiz tedbiren bir gece yogun bakima alindi ve ertesi gün servise çikarildi" dedi.

Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Ahmet Yilmaz ise saglik hizmeti sunabilmek için her türlü ekipman ile cihazlarin mevcut oldugunu ve alaninda tecrübeli doktorlarin özverili çalismalari ile her geçen gün hizmet kalitesini daha da arttirmayi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA