Istanbul Merkezli 3 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi Örgüt Içindeki 12 'Mahrem Imam' Yakalandi

Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasindaki (FETÖ/PDY) 12 "mahrem imam"a yönelik Istanbul merkezli 3 ilde es zamanli operasyon baslatildi. Istanbul, Erzurum ve Bayburt’ta düzenlenen operasyonlarda süphelilerin tamaminin yakalandigi belirtildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde bu sabah yeni bir operasyon baslatti.

Söz konusu sorusturma çerçevesinde örgütün "Askeri Mahrem Yapilanmasi" içerisinde “Mahrem Imam” olarak faaliyet yürüten 12 hücre sorumlusunun yakalanmasi için Istanbul, Erzurum ve Bayburt’da es zamanli operasyon düzenlendi.

Isimleri ve adresleri tek tek tespit edilen, aralarinda halen aktif kamu personellerinin de oldugu terör örgütü üyesi 12 hücre sorumlusunun tamami, teknik ve fiziki takibin ardindan, detaylari açiklanmayan bir operasyonla yakalanarak gözaltina alindi.

Örgüt içinde “mahrem imam” düzeyinde faaliyet gösteren zanlilar hakkinda yapilan çalismalarda, süphelilerin FETÖ’nün iletisim yöntemine uygun olarak periyodik halde büfe, ankesör ve sabit hatlardan örgüt mensuplari ile iletisim kurduklari ögrenildi.

Haklarinda daha önce KHK ile ihraç edilen asker sahislar ve kapatilan askeri okul ögrencileri tarafindan yapilan itiraflarda, bu kisilerin gizlilige riayet edilerek toplanti organize ettikleri, örgüt mensubu sivil sahislara askeri ögrenciler ile gerçeklesen toplantilar için kendi evlerini temin ederek kullandirdiklari, sabit hatlardan askeri ögrenciler ve asker sahislarla irtibat sagladiklari ortaya çikti.

Baskin yapilan adreslerdeki aramalarda çok sayida dijitale materyale el konuldugu kaydedilirken, bu evlerde örgüt lideri Fetullah Gülen’e ait kitaplarin bulundugu ögrenildi.

Gözaltina alinan 12 süpheli, sorgulanmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Zanlilarin emniyetteki ifade islemlerine baslandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA