Camide Namaz Kilarken Hayatini Kaybetti

Sinop’un Türkeli ilçesindeki camide namazini kilarken kalp krizi geçiren yasli adam hayatini kaybetti.

Camide Namaz Kilarken Hayatini Kaybetti


Olay, Türkeli Güzelyurt Mahallesi Fatih Camii’nde geçtigimiz günlerde meydana geldi. Ramazan ayinda teravih namazini camide cemaatle beraber kilan Selahattin Özcan (69), bir anda fenalasarak yere yigildi. Camideki cemaat, fark ederek Özcan’in yardimina kostu. Olayin saglik ekiplerine bildirilmesi üzerine Özcan, olay yerine gelen ambulansla Türkeli Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Kalp krizi geçiren 3 çocuk babasi Özcan, hastanede yapilan tüm müdahaleye ragmen hayatini kaybetti. Fatih Camii imam hatibi Atilla Sentürk, “22 yillik meslek hayatimda benzerine az rastlanir bir olayla karsilastik. Kürsüden vaazimizi ederken bu gece cemaatimiz arasinda merhum Selahattin abimiz de vardi. Selahattin abi cemaatimize eslik etti, Allah gani gani rahmet eylesin. Bu gece ki vaazimiz ölüm hakkindaydi, ölüme hazirlik hakkindaydi. Yalan dünyanin oyununa, eglencesine kanmamak üzere vaazimizi ederken merhum Selahattin abimizle birkaç kez göz göze geldik. Içimden söyle geçirdim; ‘masallah Selahattin abi ne kadar dikkatli vaaz dinliyor.’ Vaazimiz bitti, namaza basladik. Namazimizin farzini kildik, yatsi namazimizin son sünneti kilarken ikinci oturusta cemaatte bir cemaatimiz, ‘bu abi kalp krizi geçiriyor’ diye seslendigini duydum. Hemen geriye döndüm baktim ki Selahattin abi kalp krizi geçiriyor" dedi.



“Hepimiz etkilendik”

Cemaatin de çok etkilendigini belirten Sentürk, “Hemen namazimizin selamini verdik müdahale etmeye çalistik. Cemaatimiz çok etkilendi. Elimizden geldigince onu hayata döndürmeye çalistik. Kalp masaji yaptik. Bir ara nefes aldigini hissettik ve insallah hayata dönecek. O anda saglik ekipleri geldi sok uyguladilar. Hayata döndügünü söylediler, buradan biz hastaneye yolcu ettigimizde. ’Stabil durumu’ dediler. Ama aslinda Selahattin abi camide ruhunu teslim etmisti. Biz bunu gördük ve etkilendik. Hepimiz etkilendik. Hala bu olayin sokunu yasiyoruz ve güzelligini yasiyoruz. Bundan sonraki meslek hayatimda gururla anlatabilecegim ve güzel bir sekilde örnek verebilecegim olay meydana geldi" diye konustu

“En güzel vaazi ‘o’ verdi”

Görev süresi boyunca böyle bir olayla karsilasmadigini belirten Sentürk, “Benim bildigim Ramazan ayinda camide ölüm vakasi. Allah cümlemize böyle ölümler nasip eylesin. Selahattin abi öyle bir vaaz etti ki, o kadar vaazlar ettik, o kadar kürsülere çiktik ama o Selahattin abinin vaazi kadar etkili vaaz ne yaptik, ne de duyduk. Gözümüzün önünde secdede namaz esnasinda, mübarek günlerde öyle bir vefat Allahü Teala nasip eyledi ki o anda dedim ki ‘Ya Rabbi, bu ne güzel bir sey’ hepimize Rabbim böyle ölümler nasip etsin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA