Avrupa Yakasinin En Büyük Uzay Evi Sultangazi'de

Sultangazi Belediyesi’nin, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nin çati katina kazandirdigi Planetaryum, Avrupa yakasindaki en büyük uzay evi olma özelligini tasiyor. Bünyesindeki çok boyutlu ekranlarla son derece gerçekçi görüntüler sunan ve ziyaretçilerine uzayin derinliklerine yolculuk yapma hissi yasatan Planetaryum’da yilda yaklasik 20 bin ögrenci fizik ve astronomi egitimleri aliyor.

Avrupa Yakasinin En Büyük Uzay Evi Sultangazi'de
Matematik, astronomi, resim, fen bilimleri, robotik kodlama, felsefe ve drama dâhil olmak üzere 12 atölye ve 16 bransta verdigi nitelikli egitimle adindan söz ettiren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, Avrupa yakasinin en büyük uzay evini barindirmasiyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Ayni anda yaklasik 35 ögrenciyi agirlayabilen Planetaryum, kubbeli tasarimi ve çok boyutlu ekranlariyla, ders kitaplarindaki bilgileri gerçekçi ve eglenceli görüntülere dönüstürüyor. Planetaryum’a gelen ögrenciler; büyük patlamadan (Big Bang) yildizlarin dogusuna, galaksilerden gezegenlerin olusumuna uzaya dair önemli bilgileri son derece gerçekçi görüntüler esliginde izleyerek ögreniyor.

“Çocuklarimizin en iyi egitimi almasi için çabaliyoruz”

Egitimin en büyük öncelikleri oldugunu vurgulayan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’de yasayan yavrularimiz, egitimin en iyisine lâyiktir. Ben gönülden inaniyorum ki, gelecegin en iyi bilim insanlari, ögretmenleri ve Türkiye’nin iftihar kaynagi olacak nice degerli ismi Sultangazi’den çikacak. Bizler de gelecegimizin yildizlarini en güçlü sekilde desteklemek amaciyla yogun gayret gösteriyoruz. Bu dogrultuda; yavrularimizin astronomi, fizik alanlarinda en nitelikli egitimi almasi için Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezimize Avrupa yakasinin en büyük uzay evini kazandirdik. Istanbul’da 3 Planetaryum var ve bunlardan biri Sultangazi’de bulunuyor. Bünyesindeki çok boyutlu ekranlarla, son derece gerçekçi görüntüler sunabilen bir uzay evi burasi. Çocuklarimiz burada son derece nitelikli bir egitimle bulusarak hem en üst düzeyde bir ögrenme deneyimi yasiyor hem de fizik dersine daha yüksek bir ilgi duyuyor” dedi.



Bilim, kültür ve sanatla yeni ufuklar

Sultangazilileri bilim, kültür ve sanatla bulusturmaya büyük önem verdiklerini söyleyen Baskan Dursun, “Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamiza adadigimiz kültür ve sanat sezonumuza bilimi de ekleyerek basta çocuklarimiz olmak üzere tüm komsularimiza yeni ufuklar açmayi hedefliyoruz. Sezonumuz çerçevesinde düzenledigimiz söylesiler, tiyatrolar, atölyeler, geziler ve daha birçok etkinlikle çocuklarimizi ve tüm komsularimizi bilimle, kültürle ve sanatla bulusturuyoruz. Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamiz, ömrünü adadigi çok kiymetli çalismalarinin meyvelerini bir müzede toplayarak ülkemize armagan etmisti: Gülhane Parki’nda bulunan Islâm Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Müslüman bilim insanlarinin asirlara uzanan ve çigir açan kesiflerini, çalismalarini günümüze tasiyor. Bizler de, çocuklarimizin hem bilimin önemini, degerini ve güzelligini kendi gözleriyle görmeleri hem de ait olduklari köklü medeniyetin kiymetini daha iyi idrak etmelerini saglamak adina, onlari okullarindan alarak müzeye götürüyoruz. Sultangazi’de egitim alan tüm çocuklarimizi, düzenledigimiz gezilerle Fuat Sezgin hocamizin mirasiyla bulusturuyoruz. Bizler, bu ve benzeri projelerimizle, Sultangazi’yi egitimde ileriye tasimak adina var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA