Fatih Erbakan'dan 'Kuponla Ekmek' Tepkisi

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “AK Partili belediyeler vatandasa indirimli ekmek alsinlar diye özel kupon bastirip dagitiyor. Milyonlarca vatandas bir kuru ekmege muhtaç hale getirildi” dedi.

Fatih Erbakan'dan 'Kuponla Ekmek' Tepkisi
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, AK Partili belediyelerin baslattigi ‘indirim kuponlu ekmek’ satisina tepki gösterdi. Iktidarin yillardir karneyle ekmek alinan, gazyagi ve benzin kuyruklarinin yasandigi dönemleri hatirlattigini söyleyen Erbakan, simdi de kendilerinin ülkeyi ayni duruma sürükledigini belirterek söyle konustu:

“Iktidar temsilcilerinin yillarca geçmis dönemlerden örnek verip halka mealen ‘halinize sükredin’ dediler. Karneyle ekmek alinan dönemler, gazyagi ve benzin kuyruklarinin yasandigi dönemler gibi örnekler verdiler. Gelin görün ki bunlarin pek çogunun benzerleri günümüzde de yasanmaya basladi.

TMO önünde ucuz ayçiçek yagi kuyruklari, Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et kuyruklari, halk ekmek kuyruklari kilometrelerce uzadi gitti. Simdi de ‘karneyle ekmek’ dönemini andiran ‘ekmek kuponu’ uygulamasi dönemini yasiyoruz. AK Partili belediyeler vatandasa indirimli ekmek alsinlar diye özel kupon bastirip dagitiyor. Bu uygulama karsi karsiya oldugumuz aci gerçegi yüzümüze haykiriyor, milyonlarca vatandas bir kuru ekmege muhtaç hale getirildi.

Gerçekten de yazik, hem de çok yazik.”

“Iktidarlarin görevi hayir yapmak degil fakirligi ortadan kaldirmaktir”

Iktidarin vazifesinin yardim yapmak degil fakirligi ortadan kaldiracak adimlari atmak oldugunun altini çizen Erbakan, “Son yillarda belediyeler ve iktidar hayir kurumu haline geldi fakat hükümetin ve belediyelerin görevi hayir, hasenat isleri yapmak degildir’ diye hep söyledik. Hükümetin görevi vatandasin alim gücünü, refah seviyesini artiracak adimlari atmaktir, muhtaç durumda olanlari muhtaçliktan kurtarmaktir. Ama mevcut uygulama bu sekilde degil maalesef. Zam yagmuruyla, fahis vergilerle, birakin yillik enflasyonu, neredeyse aylik enflasyon düzeyinde, ‘cep harçligi’ seviyesinde maas zamlari ile halk fakirlestiriliyor, sonra da fakirlesen halka hayir kurumu uygulamalariyla devede kulak misali yardimlar yapilmaya çalisiliyor. Hayir olmasi gereken bu degil. Bu aziz millet buna layik degil” diye konustu.



"Kaynaklar faize, israfa degil millete aktarilmali"

“Yapilmasi gereken kaynaklari faize, imtiyazli holdinglere ve israfa aktarmak yerine ‘önce millet’ anlayisiyla o kaynaklari millete aktarmaktir” diyen Erbakan, “Iktidarin görevi, dar gelirli milyonlarin alim gücünü, refah seviyesini artiracak adimlari atmak, halki temel ihtiyaçlarini karsilamaktan aciz durumdan kurtarmaktir. Bir iktidarin asil görevi iste budur, bedava veya indirimli ekmek dagitmak degildir. ‘Önce millet’ anlayisiyla bütün bu adimlari atacak olan da, adil paylasimla aziz milletimizi bu durumdan kurtaracak olan da Milli Görüs’tür, Yeniden Refah Partisi’dir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA