Soylu Açiklamasi 'AK Parti Iktidara Gelirken Ana Muhalefetin Yaptigi Gibi Büyükelçilerin Kapisinda Dolasmadi'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “AK Parti iktidara gelirken ana muhalefetin yaptigi gibi büyükelçilerin kapisinda dolasmadi” dedi.

Soylu Açiklamasi 'AK Parti Iktidara Gelirken Ana Muhalefetin Yaptigi Gibi Büyükelçilerin Kapisinda Dolasmadi'


AK Parti Gaziosmanpasa Ilçe Baskanligi ve Gaziosmanpasa Belediyesinin katkilariyla ilçede bulunan bir davet salonunda iftar programi düzenlendi.

Programa Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpasa Ilçe Baskani Fatih Aydemir, AK Parti Tekirdag Il Baskani Mestan Özcan ve çok sayida vatandas katildi.

Bakan Soylu, vatandaslarla fotograf çekilip taleplerini dinledi.

"Allah devletten ve milletten razi olsun denilen bir ülke haline getirdiniz"

Iftar sonrasi konusan Bakan Soylu, “10 yilda bir darbe bekleyen bu ülkede, sehitler verme pahasina darbeyi bastirma anlayisini yerlestirdiniz. Ne uçan, ne de yürüyen bir sey üretemeyen bu ülkeyi, insansiz hava araci, helikopter üreten ve otomobil üretmek için bismillah diyen bir ülke haline getirdiniz. Yurt disinda gördügümüz havalimanlari, hastaneleri hayranlikla ese dosta anlattigimiz ülkeyi, dünyanin en büyük havalimani ve dünyanin en modern hastanelerine sahip bir ülke haline getirdiniz. Neredeyse bütün uluslararasi kuruluslardan talimat alan bu ülkeyi, bugün kendi göbegini kendi kesen, terörle mücadele ederken kimseden izin almayan, sinir ötesi operasyon yapamazsin, Akdeniz’de, Karadeniz’de dogalgaz, petrol arayamazsin dediklerinde, bu tehditleri elinin tersi iten, hakkini arayan ve bu cografyanin her noktasinda sözü ve hükmü geçen ve ilgi alanlarini etki haline getiren ve mazlumlarin umudu olan bir ülke haline getirdiniz. Her afette nerede bu devlet denilen bu ülkeyi, Allah devletten ve milletten razi olsun denilen bir ülke haline getirdiniz" ifadelerini kullandi.

"DÜNYANIN HAYRANLIK ILE IZLEDIGI RECEP TAYYIP ERDOGAN VAR"

Sözlerine devam eden Bakan Soylu, "Yani basimizda devlet otoritesinin terör örgütleri tarafindan birakilmadigi, bir komsumuzun ambargoya maruz kaldigi terör örgütlerinin neredeyse bu iki devlet üzerinde hakimiyet kurdugu, uyusturucu ve göç kotasi üzerinde olan Amerika ve Avrupa’nin kuzeyimizde baska güneyimizde baska hesaplarinin oldugu. Sinirlarinin çevresinde en az 8 milyon göçmenin bekledigi, içeride 40 yildir mücadele ettigimiz PKK’ya bir de FETÖ ve DEAS belasinin eklendigi bir cografyada, burada açik yürekle söylüyorum. 50 gramlik oy pusulasi ile herkesin bu ülkenin gelecegine tahakküm kurmaya çalistigi bir zaman dilimi içerisinde yapamazsiniz, beceremezsiniz diye biz küçük gördükleri zaman dilimi içerisinde onlarin tahakkümünden Türkiye’yi çekip aldiniz. Bu sadece Türkiye’ye umut degil. Etrafinizdaki cografyayi bir cendereye döndürmek isteyenlere karsi umut olan bir anlayisi milletin gücü ile sizler gerçeklestirdiniz. Ben buraya sadece bir iftar yemegine gelmedim. Bu milletin bir evladi olarak sizlere tesekkür etmeye geldim. AK Parti iktidara gelirken bugün ana muhalefetin partisinin yaptigi gibi büyükelçilerin kapisinda teker teker dolasmadi, milletin hizmetkariyim, dedi.

Yine ana muhalefetin yaptigi gibi dünyanin zengin ve güçlü ülkelerine selam çakarak bu ülkenin hükümetini onlara devretme planlari içerisinde olmadi. Bugün Türkiye’de bir takim zorluklar yasanabilir. Tam 2 buçuk yildir dünya bir pandemi ile karsi karsiya. Dünya’nin üretim dengeleri degisti. Ebetteki bir takim sikintilar ile karsi karsiya kalabiliriz. Ama sunu bilesiniz. Etrafimizdaki cografyadan da dünyadan da bu sikintilardan bizi bir an önce çekip çikartabilecek güçlü bir liderimiz, güçlü bir kadromuz ve bütün dünyanin hayranlik ile izledigi Recep Tayyip Erdogan var. Biz ona güveniyoruz ve inaniyoruz. Bir Kiliçdaroglu’na bakin, söyledikleri Imamoglu’na bakin, diger söyledikleri Yavas’a bakin birde Tayyip Erdogan’a bakin” diye konustu.

(Veysel Ensar Gökçegözog/IHA)
Kaynak: İHA