Kütahya'da Cevizdere Zaferi'nin 100. Yili Sergisi

Kütahya’nin Emet Cevizdere Zaferi’nin 100. yil dönümü sebebiyle düzenlenen ‘Emetli Sanatçilar Resim ve El Sanatlari Sergisi açildi.

Kütahya'da Cevizdere Zaferi'nin 100. Yili Sergisi
Emet Kaymakamligi ile Emet Belediyesi is birliginde düzenlenen, 150 eserin yer aldigi sergi, Sera AVM’de sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Sergide emegi geçenlere tesekkür eden Vali Ali Çelik, “Kiymetli sanatçilarimizin eserleri devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar kalacagina, sonsuzluguna iliskin düsülmüs notlardir” dedi.

Düzenlenen etkinliklerin farkindalik olusturmada, tarihin gelecege aktarilmasindaki önemine dikkat çeken Vali Çelik, “Vatanimizla, milletimizle hesabi olanlara her zaman gereken cevabi verdik; bundan sonra da ayni kararlilikla verecegiz. Yillardir içimizdeki samimiyet, inanç ve kararliligimizla tarihin her sayfasina bunu not düsüyor ve altini çiziyoruz. Bu tür etkinlikler bu notlarin çoklugunu artiriyor” ifadelerini kullandi.

Vali Çelik, “Cevizdere Zaferi’mizin mimari Millî Mücadele kahramanlarimizdan Dr. Fazil Dogan Bey’e, Gazi Porsuk Ahmet’e, bu topraklari vatan yapan tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimize rahmet, hayatta olanlara sükran ve minnetlerimi sunuyorum. Rabbim birligimizi, dirligimizi muhafaza etsin" diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Ali Çelik, Emet Kaymakami Hasan Çiçek, Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan sergiyi gezerek bilgi aldi.
Kaynak: İHA