Tek Istekleri Kizlarinin Görebilmesi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde yasayan Aykur çiftinin üç yasindaki kizlari Medine’nin görebilmesi için kök hücre tedavisi olmasi gerekiyor.

Tek Istekleri Kizlarinin Görebilmesi
Kastamonu’nun Cide ilçesine bagli Günebakan köyünde yasayan Recep ve Havva Aykur çiftinin 3 yasindaki kizlari Medine’nin gözleri dogdugundan beri görmüyor. Medine’nin yapilan muayenesinde beyninde olusan bosluk sebebiyle görmeyi saglayan bazi hücrelerin islevinin yitirmesinden dolayi görme kaybi yasadigi belirlendi. 3 yasindaki Medine’nin görebilmesi için kök hücre tedavisi olmasi gerekiyor.

Kizi Medine’nin 3 aylikken göremedigini fark ettigini söyleyen baba Recep Aykur, “Eger uyacaksa kendi gözümü vermeye raziyim. Yeter ki kizim dünyayi görsün. Çocugumun görmedigini 3-4 aylikken anladik. Sonrasinda Kastamonu’ya hastaneye götürdük. Orada gözlerinde sorun oldugu için daha kapasiteli hastanelere yönlendirdiler. En son Istanbul’da Marmara Hastanesi ve Gaziosmanpasa ve Dünya Göz Hastanesine getirdik. Kizimin beyninde sorun oldugunu, beyinde olusan bosluk nedeniyle görmeyi saglayan bazi hücrelerin islevinin yitirdigini ve kök hücre tedavisi olmasini söylediler. Imkani varsa ben kendi gözlerimi vermeye raziyim. Yeter ki kizim dünyayi görsün” dedi.



"Allah rizasi için bize yardim etsinler”

Tek isteginin kizinin yeniden görmesi oldugunu söyleyen anne Havva Aykur ise “Gözünün önünde eriyen kizim için hayirseverlerden yardim bekliyoruz. 3 yildan beri gitmedigimiz yer kalmadi. Kizimin durumuna her baktigimda artik kahroluyorum. Bu çok agir bir duygu. Kizimin dünyayi görmesini anne babasini tanimasini diger kizim gibi kosup oynamasini istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA