Bakan Soylu Açiklamasi '2023'Ün Türkiye'si Bugünden Daha Güçlü'

AK Parti Gençlik Kollari Baskani Eyyüp Kadir Inan ile beraber gençlerle sahur programi düzenleyen Agri Belediye Baskani Savci Sayan, gençlerle yeniden bir sahur programi düzenleyip gelen elestirelere birlik beraberlik içinde olduklarini göstererek cevap verdi.

Bakan Soylu Açiklamasi '2023'Ün Türkiye'si Bugünden Daha Güçlü'
Geçtigimizde günlerde AK Parti Gençlik Kollari Baskani Eyyüp Kadir Inan ile beraber 700 gençle sahur programinda bir araya gelen Agri Belediye Baskani Savci Sayan, kahvalti maliyeti üzerinden birçok elestiri alarak gündeme gelmisti. Çesitli televizyon programlarina da katilarak bu konu hakkinda açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Sayan, bu defa ayni mekanda 500 gençle yeniden sahur programinda bir araya geldi. Buradan muhalefete cevap veren Belediye Baskani Savci Sayan, elestirenlerin Agrili gençleri sadece terör ve huzursuzluk içinde gördüklerini ve elestirelere ragmen her zaman birlik ve beraberlik içersinde bu tür programlarda bir araya geleceklerini vurguladi.

“Bizi korkutmaya çalisanlardan korkmuyoruz”

Telefon araciligiyla sahur programinda bir araya gelen gençlere seslenen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelen geçenlerin ve kendilerinin gelen elestirileri umursadiklarini belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde olmanizdan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizim degerlerimizin bize ögrettigi bir özellikle birlikte rahmet vardir. Birlikte ne kadar rahmet varsa birlik o kadar bazilarini rahatsiz ediyor. Geçen hafta verdiginiz sahur hakikaten orada Agrili genç arkadaslarimizin birlik içerisinde kendi degerlerimizi, bize ögretilenleri hatirlatan bir süreci ifade ediyordu. Ama maalesef bunlardan bir haber olanlar, birlikte oruca kalkmanin, birlikte bir ibadetin baslangicini paylasmanin ne demek oldugunu hatirlamayanlar ve bunu istismar etmek isteyenlere buradan söylemek istiyorum ki Agri’da ki kardeslerimizin hiç umrunda degiller, bizim de hiç umurumuzda degiller. Siz beraber oldukça siz ayni sofranin etrafinda oldukça, arkadasliginizi, dostlugunuzu pekistirdikçe bizim umudumuzu arttiriyorsunuz. Türkiye’nin geleceginin umudunu arttiriyorsunuz, Agri’nin umudunu arttiriyorsunuz. Bugün Agri’nin kurtulus yildönümü. Bu su demektir, bu birlik içerisinde olanlar, bu beraberlik içerisinde olanlar bize cani pahasina bize bayragimizi, ezanimizi, hürriyetimizi ve bagimsizligimizi teslim ettiler. Bunun bilincinde sizde birlik içerisinde olarak sadece bir sahur yapmiyorsunuz. Beraberliginizi pekistiriyorsunuz. Siz ülkemizin geleceginin zenginligini, ülkemizin gelecegini ve huzurunu ve ülkemizin gelecegini esas itibariyle mimarisini gerçeklestiriyorsunuz. Allah sizden razi olsun. Belki yasimiz sizden büyük olabilir ama sunu unutmayin, biz sizin emrinize amadeyiz. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde her türlü riski almaya haziriz. Bizi korkutmaya çalisanlardan korkmuyoruz. Bizi ürkütmeye çalisanlardan ürkmüyoruz. Bir tek sey istiyoruz, daha huzurlu bir memlekette yasayi gelecege daha emin adimlarla ulasin istiyoruz. Hiçbir seyden endise etmeyin. Sikinti yasariz ama bilesiniz ki zorluklara ve sikintilara kosacak kadrolarda bizleriz. Sunu unutmayin 2023’ün Türkiye’si bugünden daha güçlü” ifadelerine yer verdi.

“Onlar konussunlar biz yapmaya devam edecegiz”

Düzenlenen sahur programinda konusan Agri Belediye Baskani Savci Sayan, birlik ve beraberlik içinde yapilan kahvaltiyi hazmedemediklerini, Agri’yi sadece terör ve huzursuzlukla andiklarini söyleyerek, “Iyi ki varsiniz, iyi ki birlikteyiz. Böyle güzel bir sahurda beraberiz. Bizi kiskananlar çatlasin diyecegim. Biz ne yaptik çok merak ediyorum. Niye bu kadar üzerimize geldiler, neden bu kadar küçümsediler, neden bir sahuru bize çok gördüler gerçekten anlamis degilim. Kardeslerimizle bir araya gelip, Gençlik Kollari Genel Baskanimizin ziyareti ile birlikte Agri’nin havasini birlikte teneffüs etmek istedik. Ama çok zorlarina gitti. Gece gündüz herkes Agri’da satafatli kahvalti dediler. Satafatli kahvalti dedikleri bu mekan. Satafat dedikleri siz ve biz. Birlik ve beraberlik içersinde birbirimizi destekleyerek kahvalti yaptik. Bunu hazmedemediler. Alismamislar. Agri’da huzurun oldugunu düsünemiyorlar. Çünkü daha önce Agri dedikleri zaman kafalarinda sadece terörün ve huzursuzlugun oldugu, oturabilecek yerlerin yok, kahvalti yapilacak yerlerin olmadigi akillara geliyordu. Böyle devam ettirmek istiyorlar. Ama biz ettirmeyecegiz. Biz genç kardeslerimizin emrindeyiz . Sizin için elimden gelen her seyi yapiyorum. Bakiniz, Imamoglu mazotu bahane ederek ögrenci ücretlerine bile göz dikiyor. Ama biz geldigimizde 1 lira 5 kurus olan ögrenci ücretini 25 kurusa indirdik. Bunlar gençligi seviyoruz diyorlar ama gençligin 50 gram peynirine, 100 gram reçeline laf söylüyorlar. Havyar yok, kalkan yok, somon yok. Herhangi baska lüks bir sey yok. Ne kadar da gözlerine batmis. Hayatlari boyunca Istanbul’da 200 liranin altinda bir kahvalti görmedikleri için, hayatlari boyunca Bodrum’da 500 liraya lahmacun yedikleri için zannediyorlar ki Agri’da da kahvalti 500 lira. Yok kardesim öyle bir sey yok. Biz Agri’da 30 liraya bir buçuk porsiyon döner yiyoruz. Bugün iftar yemegi verdik kisi basi maliyeti 50 lirayi geçmedi. Ama Imamoglu’nun iftar yemegi 236 kisinin karsiliginda 603 bin lira para ödüyor. Ingiliz Büyükelçisi ile 48 bin liraya balik yiyen, kaldigi otel odasina 110 bin lira ödeyen bizim kahvaltimiza inanmayacak. Ama merak etmesinler, bir hafta sonra burada 3 bin gençle ile disarida masalar kurup iftar yapacagiz ve onlara cevap verecegiz. Onlar bizim gençleri sadece teröre layik görüyorlar. Sadece kavgaya layik görüyorlar. Ama artik gençler birlik ve beraberlik içinde bu memleketin kalkinmasi için birlikte mücadele ediyorlar. Onlar orada oturup buradan bir haberler. Hiç moralinizi bozmayin. Her zaman bir abiniz olarak emrinizdeyim. Bu yil ve önümüzdeki yil olmak üzere sizin için çok güzel organizasyonlat yapacagim. Gözünüz hiçbir seyde kalmayacak. Ey bizim kahvaltimizla dalga geçen, ey bizi düsmanlastirmaya çalisanlar.

Biz Kahramanmaras’ta esit cephede savasirken, kendi çocuklarini tas kaynatip yemek hazir olacak diye uykuya daldiran vatanin, milletin ve kocasinin namusunu düsmanlara karsi koruyan annelerin torunlariyiz. Hayal görüyorlar. görmeye devam edin. Sizi rahatsiz etmeye devam edecegiz. Bu ülke, bu toprak bizim. Sayin Selçuk Bayraktar’la görüstüm. Büyük ihtimalle önümüzdeki sene Agri Dagi’nin eteginde bütün Türkiye’nin katilimiyla Teknofest yapacagiz. Bizim çocuklarimiz artik daglarda terör örgütlerinin masasi degil, kendi ülkelerinin kahramanlari olacaklar. Onlar simdi bu kahvalti üzerinden de konusurlar. Onlar konussunlar biz yapmaya devam edecegiz.” Dedi.
Kaynak: İHA