Alüminyum Isçilerinin Ramazan'da Sicakla Imtihani

Kahramanmaras’ta 750 dereceye ulasan ocak basinda alüminyum eritme isi yapan isçiler, sicaga aldirmadan oruçlarini tutuyorlar.

Alüminyum Isçilerinin Ramazan'da Sicakla Imtihani
Ramazan ayinda en zor sartlarda oruç tutan meslek gruplarindan biri olan alüminyum eritme isçileri, yogun çalisma temposu ve yüksek sicakliga ragmen ibadetlerini aksatmiyor.

Bu yil Ramazan ayinin bahara denk gelmesi, havalarin yagisli ve kismen serin geçmesi vatandaslarin oruç tutmalarini kolaylastirirken, alüminyum eritme isçileri ise 750 derece sicaklikla yüzleserek ibadetlerini tutmaya çalismasi takdir topluyor. Meslekleri geregi yüksek sicaklikta çalismak zorunda kalan isçiler, 750 derecelik sicakliga ulasan eritme ocaklarinin basinda çalisarak zor sartlara ragmen oruçlarini aksatmiyor. Isleri geregi, 750 derecelik sicakta kaliplar ile eritilmis alüminyumu alan isçiler, kaliplara dökerek mesleklerini icra edip ekmeklerini kazaniyor.

Is yeri sahibi Ahmet Sahin, alüminyum hurdalari geri dönüsümle tekrardan ham mamul yapmaya çalistiklarini anlatarak, "Tabi malum, Ramazan ayindayiz ve orucuz. Elemanlarimiz oruç tutuyorlar. Biraz erken gelip biraz erken gidip oruçlarini daha güzel tutmalarini sagliyoruz. Bu arada yillik izin almak isteyenler oldu. Onlari hiç üzmeyerek yillik izinlerini verdik. Haliyle isimiz zor bir is. Sicak bir is. Su an 750 derece sicaklikta oruç tutuyorlar. Gerçekten zor. Helal kazanç bu olsa gerek. Ben gerçekten takdir ediyorum kendilerini” dedi.

Isçilerden Ercan Saritürk ise “Yaptigimiz meslek zor bir meslek. 750 derece sicakta çalisiyoruz. Sabah erken saatlerde 05.00’te gelip asiri sicaga kalmadan çalisiyoruz. Zor bir meslek ama yine de orucumuzu tutuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA