Sehit Ve Gaziler Için Fidan Dikildi

Sehitler Haftasi nedeniyle Manyasli 22 sehit için fidan dikilerek, Sehitler ve Gaziler Ormani olusturuldu.

Sehit Ve Gaziler Için Fidan Dikildi
Sehitler Haftasi nedeniyle Orman Isletme Sefligi tarafindan Sevketiye Mahallesinde Sehitler ve Gaziler ormani olusturuldu. Fidan dikimi öncesi kisa bir konusma yapan Manyas Kaymakami Koray Çelik " Kaymakamlik, Belediyemiz, sehit yakinlarimiz, dernegimiz ile hep birlikte burada fidan dikecegiz. Ilçemiz de 13’ ü asker, 9’u polis olmak üzere 22 Sehidimiz var. Bizler Sehitlerimizi her zaman gönüllerimizde yasatiyoruz, gazilerimize her zamana gereken destegi vermege özen gösteriyoruz. Ancak bu kalici bir eser olacak, buna mahalle halki olarak sizlerin de Orman Sefligimize yardimci olacaginiza inaniyorum. Sehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimiz bizlerle beraber, bizim basimizin taci" dedi.

Konusma sonrasi Manyas orman Isletme Sefi Eren Cesur fidan dikimi konusunda bilgi verdi. Daha sonra açilan çukurlara Kaymakam Koray Çelik ilk fidani dikerek, sehidin adinin oldugu plaketi fidanin dibine çakti. Daha sonra Bandirma Orman Isletme müdürlügünden temin edilen 2000 çam fistigi fidani tüplü olarak dikilip, can sulari verildi.

Fidan dikimi sonrasi Manyas Müftüsü Abdullah Bostan tarafindan sehitler için Kur’an-i Kerim tilaveti okundu ve dua yapildi.

Fidan dikim törenine Belediye Baskani Tancan Barçin ile ilçe protokolü, sehit yakinlari ve gaziler Manyas MYO gönüllülük kulübü üyeleri ile Gençlik merkezinin gönüllü gençleri katildilar.
Kaynak: İHA