Kus Kafesi Tasidigi Için Fazla Ücret Alan Minibüs Soförüne Yolculardan Tepki

Çaglayan’da 17 yasindaki ögrenciden kus kafesi tasidigi gerekçesiyle fazla ücret alan minibüs soförü, yolcularin tepkisini topladi. Magdur ögrenci ise, "Yolcular tepki gösterdi ama yine de benim para üstümü vermedi" dedi.

Olay, geçtigimiz gün Kagithane Çaglayan yokusunda saat 19.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, 17 yasindaki yabanci uyruklu Muhammed Cemal, elindeki 2 kus kafesiyle birlikte minibüse bindi. Minibüse binen çocuk daha sonra elindeki 20 lirayi soföre uzatti ancak soför, Muhammed Cemal’den fazla ücret aldi. Para üstünün eksik geldigini fark eden çocuk, soföre kendisinin ögrenci oldugunu ve parasinin eksik geldigini söyledi.



Kus kafeslerini yükten sayarak fazla ücret aldi

Yolcularin da dinledigi diyalogun devaminda, magdur ögrencinin kendisinden fazla para alindigini söylemesinin üzerine soför, minibüse daha önce binen ögrencilerden farkli olarak Muhammed Cemal’e ’ögrenci misin’ seklinde soru sordu. Cemal’in ’evet’ seklinde yanit vermesinin üzerine minibüs soförü, çocuktan ögrenci karti göstermesini istedi. Magdurun o sirada kartinin yaninda olmadigini söylemesi üzerine soför, kus kafeslerini ima ederek ’ben o kadar yükü tasimak zorunda miyim’ seklinde tepki gösterdi ve aldigi fazla ücretin de bu sebepten ötürü oldugunu savundu.

Tüm tepkilere ragmen fazla aldigi ücreti geri vermedi

Olaya sahit olan yolcular, minibüs soförünün bu tutumuna ’diger ögrencilere de ögrenci karti soruyor musunuz’, ’o zaman benim çocuguma da yapacaksin, baskasinin çocuguna da yapacaksin’ ifadeleriyle tepki gösterirken, minibüste bulunan diger ögrenciler de kendilerine ögrenci karti sorulmadigini belirtti.

Kimligi belirlenemeyen minibüs soförü ise tüm tepkilere ragmen ögrenciden aldigi fazla ücreti iade etmedi.

"Kafesle bindigim için benden fazla kesti"

Parasini alamayarak minibüsten inen magdur çocuk Muhammed Cemal, "Ben minibüse bindim, kus kafesleri yanimdaydi. Ögrenci ücreti verdim. 20 lira verdigimde bana 11 lira verdi, ’Abi yanlis kesmissin, ögrenci tarifesini kesmen gerekiyordu’ dedim. Bana ’yok, kafeslerin oldugu için sana tam kestim’ dedi.

Hatta tam bile kesmedi, tam ücretin 6 buçuk lira olmasi gerekiyor, o benden 9 lira kesti. Kafesle bindigim için benden fazla kesti. Yolcular tepki gösterdi ama yine de benim para üstümü vermedi, geri vermedi. Adam bagirmaya baslayinca sustum ben" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA