Hayirsever Nine Açiklamasi Önce Kur'an Kursu Yaptirdi, Simdi Cami Yaptirmak Istiyor

Amasya’nin Aydinlik köyünde ahsap evde yasayan 80 yasindaki Fadime Mentese, köyüne 4 yil önce iki katli Kur’an kursu yapilmasini sagladi. Simdi de cami insa edilmesi için tüm mal varligini bagislamayi planliyor.

Hayirsever Nine Açiklamasi Önce Kur'an Kursu Yaptirdi, Simdi Cami Yaptirmak Istiyor
Arsasini bagislayip insasina da destek oldugu Kur’an kursunda kadinlarin din egitimi alip küçük çocuklarin da ana sinifi imkanindan faydalanmasini saglayan Fadime Mentese’nin tek istegi dogup büyüdügü köyüne yeni bir cami yaptirmak. Kur’an kursunun yapimi için babasindan miras kalan 800 metrekarelik arsayi bagislayan Mentese, “Oglu, kizi, kocasi olmayanin kimi olur. Benim pesimden dua edilsin diye arsami bagisladim. Simdi cami yaptirmak istiyorum. Mescit diyorlar. Ama ben razi degilim. Cami her zaman yapilmaz. Cami olursa il merkezindeki diger arsami satip camiinin temelini insallah atacagim” dedi.

Zekatlarini her yil Amasya Müftülügüne veren yasli kadina yalniz yasadigi evinde ziyarette bulunan Amasya Müftüsü Durmus Ayvaz, “Fadime annemiz verdigi arsaya Kur’an kursu yapilmasina vesile oldu. Bir arsasini da satip cami yaptirmak istedigini iletti. Böyle güzel yürege sahip annemize tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kurs binasi insa edilmesiyle yaklasik 900 nüfuslu köydeki kadinlarin çogunun Kur’an-i Kerim ögrendigini vurgulayan köy muhtari Mustafa Yinci, “Allah ondan razi oldun. Esim bile burada Kur’an-i Kerim ögrendi” seklinde konustu.

Köyün girisine bir süre önce mescit insaati baslattiklarini hatirlatip cami yapimi için atilacak adimlari anlattigi "Cami olmadiktan sonra yer satamam" diyen Mentese’yi ikna eden Yinci, “Cami yaptirmak için dernek kurulmasi lazim. Dernegimizi kurunca Fadime annemizin arsa bagisini alip caminin insasina baslayacagiz. Mescidi de sadirvana dönüstürecegiz. Hem de çift minareli bir cami olacak. Suluova’dan bile görülecek” ifadelerini kullandi.

Esi ve çocugu olmayan 80 yasindaki Fadime Mentese, Kur’an kursunun ardindan cami hayaline de kavusmak istiyor.
Kaynak: İHA