Denizli'de Turizm Faaliyetleri Tüm Kenti Kapsayacak Sekilde 12 Aya Yayilacak

DENIZLI – Denizli Il Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, mevcut turizm faaliyetlerine alternatifler ekleyerek, tüm sehri kapsayan 12 aya yayilacak potansiyel olusturmak istediklerini belirtti.

Denizli'de Turizm Faaliyetleri Tüm Kenti Kapsayacak Sekilde 12 Aya Yayilacak


Türkiye’nin tüm alanlarda oldugu gibi turizmde de 2023 hedeflerine dogru emin adimlarla ilerledigini belirten Turhan Vali Akyol, “Marka sehirlerden biri olan Denizli’miz ekoturizmden gastronomiye, arkeolojiden tesislesmeye, termal kaynaklardan ulasima, konaklamadan personel kalitesine kadar attigi her adimda turizm açisindan ulusal ve uluslararasi arenada öncü bir sehir konumuna gelmeyi amaçlamaktadir. Turizm, hem ülkemiz hem de ilimiz için ekonomik açidan önemli oldugu kadar stratejik açidan da büyük önem tasimaktadir. Turizm bilincini tüm topluma yayabilmek için turizmin gelistirilmesi, sadece bu isle ugrasan kesimin degil tüm ülkenin ortak amaci olmalidir. Hükümetimizin koydugu 2023 yili turizm vizyonuna uygun olarak 2023 yili turizm hedeflerine ulasmak amaciyla ülke genelinde de Denizli’mizde de turizme yönelik çalismalar hizla devam etmektedir. Sürdürülebilir turizm ancak tüm kurum ve kuruluslarin büyük bir ahenk içerisinde uyumla çalismasi ve turizmin dogru sekilde planlamasi ile mümkün olacaktir. Bu bakimdan ilimizde turizm potansiyelinin sürdürülebilir bir sekilde yönlendirilmesi ve yönetilmesi için kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum kuruluslari ve üniversiteler giderek daha fazla ortak çalismalara imza atmaktadir. Paydaslarimizla birlikte ilimizin turizm faaliyetleri ve tanitimi için ortak akil, koordinasyon ve isbirligi ile çalismaktayiz” dedi.



Denizli’de mevcut turizm faaliyetinin en önemli eksenini turizmimizin amiral gemisini olan Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti ve Laodikya Antik Kenti ile birlikte köklü kültürel tarih ve essiz dogadan olustuguna dikkat çeken Akyol, “Buradaki en önemli husus, dogamizi ve tarihi mirasimizi koruyarak turizm faaliyetlerini devam ettirirken mevcut turizm faaliyetlerimize alternatif turizm faaliyetleri eklenmesi ve bu faaliyetlerin tüm sehri kapsayarak 12 ay sürecek turizm potansiyeli olusturmasi olacaktir. Türkiye; turizm sektöründeki tecrübesi, dogal ve kültürel kaynaklarinin çesitliligi ile birçok medeniyete ev sahipligi yapmis kadim tarihi ve üstün hizmet kalitesi sayesinde, uzun yillardir dünyada en çok turist agirlayan ilk on ülke arasinda yer almaktadir. Denizli ise cografi konumu, dogal ve tarihi güzellikleri, geçmisi binlerce yil öncesine dayanan saglik ve termal turizm potansiyeli, marka degere sahip Pamukkale ve antik kentleri ile dört mevsim turist çeken Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biridir. 2020 yili Mart ayinda gerçeklestirdigimiz ‘Turizm Çalistayi’ sonrasinda ‘Dijitallesme yoluyla Denizli ismini dünya çapinda herkese tanitmaya devam’ mottosundan hareketle çalismalarimiza baslamistik. Simdi artik yaptigimiz bu çalismalarin meyvelerini toplamaya basladik. Özellikle ‘ziyaretçi ekonomisi’ ve ‘dijital görünürlük’ faaliyetleri ile Denizli’mizi kültürüyle, dogasiyla, tarihiyle, yöresel yemekleriyle, gelenek ve görenekleriyle, arkeolojiye kazandirilacak alanlari ve müzeleriyle ön plana çikarmaya ve "Denizli" ismini sadece travertenler veya antik kentlerle degil ayni zamanda termal ve saglik turizmi, ekoturizm, inanç turizmi, yayla turizmi ve kayak turizmi gibi alternatif turizm çesitleriyle de çok yönlü olarak hem ülke hem de dünya çapinda herkese tanitmaya devam etmekteyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA