Bayburt'ta Ramazanda 'Onbesi' Gelenegi Yasatiliyor

Bayburt’ta her yil ramazanin 15’inci gününde çocuklarin katilimiyla düzenlenen "Onbesi" gelenegi bu yilda devam etti.

Bayburt'ta Ramazanda 'Onbesi' Gelenegi Yasatiliyor
Bayburt’ta asirlardir sürdürülen “Onbesi” gelenegi pandemi süreci nedeniyle 2 yil aradan sonra bu sene yeniden devam etmeye basladi.

Her yil Ramazan ayinin 15’inci gününde çocuklar posetlerini alip kapi kapi gezip, onbesi diyerek seker, fistik, çikolata gibi hediyeler topluyor. Asirlardir süre gelen “Onbesi” gelenegi bu yil çocuklar tarafindan coskulu bir sekilde yasatildi. Bayburt’un her bir kösesinde kutlanan gelenek, Bayburtlular tarafindan sevilerek, yasatilmaya çalisiliyor.

Bayburt Belediyesi ise çocuklara posetler içerisinde kuruyemis, çikolata, bisküvi gibi çocuklarin sevecegi sekerlemeleri posetlerle dagitarak ikramda bulundu.

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, “Onbesi” geleneginin asirlik bir gelenek oldugunun altini çizerek, "Asirlardan beri devam eden bir gelenegi bugün burada Ramazan’in 14’üncü günü yani 15’i olarak tabir edilen bir günde yeniden çocuklarla bulusmanin mutlulugu içerisindeyiz. Bu geleneksel dokunun, kültürün devami bizim için çok önemli artik çocuklarimiz onbesiyi dört gözle bekliyor, bir taraftan oruçlarini tutuyorlar, bir taraftan da onbesi gecesinde bu mutlulugu beraber paylasiyoruz. Insallah bu asirlardir devam eden gelenegimiz, bizim köklü kültürümüz hep bu sekilde devam eder" dedi.

Kaynak: İHA