Bakan Ersoy, Vakiflar Genel Müdürlügünün Iftar Programina Katildi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Vakiflar Genel Müdürlügünce düzenlenen "Bir Lokma Bin Sofra" iftar programinda konusma yaparak, "Aldigimiz mirasi daha da zengin kilip gelecege ulastirmaktan baska bir seçenegi kabul etmek bizim için mümkün degildir. Bu hususta Vakiflar Genel Müdürlügümüz milletimizin en büyük güvencesidir" dedi.

Bakan Ersoy, Vakiflar Genel Müdürlügünün Iftar Programina Katildi


Vakiflar Genel Müdürlügü tarafindan "Bir Lokma Bin Sofra" isimli iftar yemegi düzenlendi.

Düzenlenen programa, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, Vakiflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve çok sayida vatandas katildi.

Program Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda, ezanin okunmasiyla birlikte vatandaslar oruçlarini açti.

“Aldigimiz mirasi daha da zengin kilip gelecege ulastirmaktan baska bir seçenegi kabul etmek bizim için mümkün degildir“

Vakiflarin önemine dikkat çekerek hayir sahiplerinin ektigi ve büyüttügü birer tohum oldugunu belirten Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Insani yasat ki devlet yasasin. Yürüdügümüz yolun rehberi, düsturu ve siari budur. Vakiflar, bugün bizlerin yürüdügü bu yolda dün yürümüs olan iyilik ve hayir sahiplerinin ektigi ve büyüttügü birer tohum gibidir. O tohumlar dünyanin dört bir yaninda meyveleri vicdan, merhamet, hosgörü, adalet, paylasma gibi insanin en güzel hasletleri olan ulu birer agaç olup kök salmislardir. Vakfa hizmetin halka hizmet, halka hizmetin de Hak yolunda hizmet oldugu bilinciyle yogrulmus bu topraklarda; emanet alip sürdürdügümüz degerlerin manevi hazziyla irademizi keskinlestirecek, yolumuzda kararlilikla yürümeye devam edecegiz. Aldigimiz mirasi daha da zengin kilip gelecege ulastirmaktan baska bir seçenegi kabul etmek bizim için mümkün degildir. Bu hususta Vakiflar Genel Müdürlügümüz milletimizin en büyük güvencesidir" seklinde konustu.



"Dünyaya iyi bakin, yasanmakta olanlari iyi tahlil edin"

"Dünyaya iyi bakin, yasanmakta olanlari iyi tahlil edin" ifadelerini kullanarak gençlere seslenen Bakan Ersoy, "Genç kardeslerim, bir insan degisir dünya degisir. Egitiminize, kendinizi yetistirmek ve donatmak için attiginiz her adima bu gözle bakin. Bizler bugün sizlerin hayatina dokunuyoruz, sizler yarin dokundugunuz hayatlarla nice insanin yasamini etkileyecek ve insallah güzel yönlerde degistireceksiniz. Kendinize hangi is alanini seçerseniz seçin, eger bir parçasi oldugunuz vakif anlayisini özümser, ona sahip çikarsaniz bunu basaracaksiniz. Dünyaya iyi bakin, yasanmakta olanlari iyi tahlil edin. Ne oldugunu, neden oldugunu bilmedigi bir savasin yikintilari içinde toza topraga bulanmis bir çocugun gözündeki korkuyu silmenin, Akdeniz’in karanlik sularinin bir Aylan bebek daha yutmasini önlemenin, kucaginda açliktan ölen çocugu için hiçbir sey yapamayan annelerin çaresizligine çözümün vesilesi olabilirsiniz. Belki de dünyayi degistirebilecek zihinlerin okuma yazma bile ögrenemeden yasayip bu dünyadan göçtüklerini hatirlayin. Sizler de onlar için okul, kitap, bilgi olabilirsiniz. Iste benim sizlere tavsiyem bir insana böylesine umut olmanin ne kadar essiz bir duygu oldugunu anlamaya çalismanizdir. Bu manevi hazzin hayali, onu yasayabilme arzusu önünüze çikacak engelleri asmanizi, iradenizin bükülmez olmasini saglayacaktir" diye konustu.



"Bu hayirseverlik tohumlarini daha da büyüterek iyilikleri yasatiyoruz"

Hayirseverlik tohumlarini daha da büyüterek iyilikleri yasatmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Vakiflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ise, "Bizden sonra eserlerimize bakiniz diyerek Vakif kültürünü bizlere en güzel sekilde kazandirmis olan Mihrisah Valide Sultan’in asirlar önce baslattigi hizmetin bugün gelen müdürlügümüzce devam ettirdigi siz kiymetli dostlarla bir araya gelmenin huzurunu yasiyoruz. Manevi duygularin dayanisma ve iyilik ruhunun gelecek nesillere aktarilmasini kendisine görev edinmis olan kadim bir kurumuz. Basta Cumhurbaskani’mizin önderliginde sayin bakanimizin da sonsuz destegiyle yaptigimiz iyiligin merkezi imaretimizde. Bu hayirseverlik tohumlarini daha da büyüterek iyilikleri yasatiyoruz. Islam alemi olarak büyük bir heyecanla bekledigimiz bu mübarek Ramazan ayinda soframizi siz kiymetli vakif dostlariyla paylasmamiza izin veren rahmet ve bereketini esirgemeyen Allah’a hamd olsun. Allah Ramazanimizi mübarek eylesin."
Kaynak: İHA