Tunceli Barosu, Hakim, Savci Ve Avukatin Yaralandigi Kazanin Farkli Yönlere Çekilmesini Kinadi

Tunceli Barosu yönetim kurulu, yaptigi yazili açiklamayla 10 Nisan günü Hozat-Pertek karayolunda meydana gelen ve hakim, savci ve avukatin yaralandigi trafik kazasinin baska yönlere çekilmesini kinadi.

Açiklamada, 10 Nisan günü meydana gelen kazada Cumhuriyet Savcisi, Agir Ceza Baskani ve Tunceli Barosu’na kayitli avukatin yaralandigi belirtilerek, “11.04.2022 tarihinde Elazig Fethi Sekin Hastanesinde 3 hukukçudan savci ve hakim taburcu olmus, avukatin tedavisi sürmekte ve saglik durumu her geçen gün iyiye gitmektedir. Yasanan bu trafik kazasi akabinde basta saglik çalisanlarina ve diger görev ve sorumluluk sahibi herkese gösterdikleri emek ve mesaileri için tesekkür ediyoruz” denildi.

Kazanin farkli yönlere çekilmesine tepki gösterilen açiklamada, “Ülkede hemen her gün yasanan yüzlerce trafik kazasindan biri olan bu kaza, gerçegin isigi ve ilkeli davranan basin yayin kuruluslarinin disinda, bir kisim basin yayin kuruluslarinca da farkli yönlere çekilmistir. Basinda ve sosyal medyada ’esrarengiz kaza, bakin araçta kimler çikti, Gülistan Doku baglantili kaza, Gülistan Doku dosyasi kapatilmak için bir araya gelindi, Dersim’in Susurluk ‘u’ gibi mansetlerle acili bir ailenin, demokratik kamuoyunun ve duyarli sivil toplumun adalet arayisini hiçe sayan mansetler atilmistir. Dersim Barosu’nda hiçbir avukat Gülistan Doku’nun süphelisinin avukati olmadigi gibi Dersim Barosu Gülistan Doku dosyasi örneginde oldugu gibi ilde yasanan kadina ve çocuga yönelik onlarca dosyada magdurun ve ailelerin yaninda komisyonlar olarak taraf olmustur, olmaya da devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Olayin Gülistan Doku dosyasiyla bir ilgisinin bulunmadiginin kaydedildigi açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Bu olayin Gülistan Doku dosyasi ile bir ilgisi olmadigi bilinirken; sosyal medya ve TV radyo ve gazetelerde asilsiz sekilde; adli, idari ve yerel örgütlerinin maddi gerçeklikle ilgili bilgi ve görüsü alinmadan olay baglamindan koparilmistir. Haberleri daha çok okunsun diye Gülistan Doku isminin haberde kullanilmasi meslek etik degerlerinin yerlere serilmesidir. Kazada, her birinin hukukun öznesi oldugu unutularak, hukukçularin ayni araçta bulunmalarinin suç sayilmasi Dersim‘in Susurluk’u diye ifade edilmesi kabul edilemez bir haber anlayisidir. Hak, hukuk, meslekler ve meslektaslar arasina var olan duvara bir tugla da biz koyuyoruz diyenleri bir kez daha gerçegin ve dogrunun yaninda; haksizligin, yanlisin ve yalanin karsisinda durmaya davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA