Giresun'da Dogaya Birakilan Kizil Geyiklerin Sayilari Çogaliyor

Giresun’un Alucra ilçesinde 2003 yilinda dogaya birakilan 8 kizil geyigin yöreye uyum saglamasiyla kizil geyiklerin sayisi 30’a yükseldi.

Giresun'da Dogaya Birakilan Kizil Geyiklerin Sayilari Çogaliyor
Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlügü tarafindan türün çogalmasi ve korunmasi kapsaminda Bursa Uludag Üniversitesi Görükle Yerleskesindeki dogal yasama alanindan 2013 yilinda Giresun’a getirilerek dogaya birakilan 8 kizil geyigin yöreye uyum saglamasiyla kizil geyiklerin sayisi 30’a yükseldi.

Giresun’un Alucra ilçesine bagli Doludere köyünde bir süre koruma alaninda gözlem altinda tutulup daha sonra dogaya birakilan 8 Kizil Geyik, ilçenin dogal yasamina uyum saglayarak güven ortaminda yasamlarini sorunsuzca devam ettiriyor.

Doludere köyü halkindan Mehmet Arpaci, yaptigi açiklamada "Giresun’da ilk defa 2013 yilinda Alucra Doludere köyümüze getirilen ve ilçemize oldukça renk katan kizil geyiklerimizi, yöre halki olarak gözümüz gibi koruyor ve gözetliyoruz. Köyümüzün Elmali mevkiinde olusturulan dogal yasam alanindan bir süre koruma altina alinip sonra dogaya salinan kizil geyikler, sadece köyümüz sinirlarinda kalmayip geçen süre içinde sayilarindaki artisla ilçenin Subasi, Armutlu ve Yükselen köylerindeki dogal ortamlarda hemserilerimiz tarafindan görüntülenmistir. Sayilari 30 civarinda olan kizil geyiklerimizi biz Doludereliler olarak yakindan takip ediyoruz, olasi bir olumsuz durumda Milli Parklar yetkilileriyle iletisime geçiyoruz. 2020 yilinda kurt saldirisina ugrayip telef olan bir geyigimiz disinda su zamana kadar olumsuz bir durumla karsilasmadik" dedi.

Kaynak: İHA