Gaziantep'te Dehset Saçan Ehliyetsiz Sürücü Açiklamasi 'Onlar Bana Çarpti'

Gaziantep’te otomobiliyle yolun karsisina geçmeye çalisan scooterlara çarparak Ezgi Alya Yigit’in hayatini kaybetmesine, Simal Toprak’in ise agir yaralanmasina sebep olan ehliyetsiz çocuk sürücü Osman Sari, savcilik sorgusunda suçlamalari kabul etmeyerek “Bir anda scooter ile önüme çikip bana çarptilar” dedi.

Gaziantep'te Dehset Saçan Ehliyetsiz Sürücü Açiklamasi 'Onlar Bana Çarpti'


Kaza, merkez Sehitkamil ilçesi Batikent Mahallesi’nde önceki gün aksam saatlerinde yasandi. Iddiaya göre, Osman Sari (17) idaresindeki 27 SR 997 plakali araç, dershaneden çiktiktan sonra Scooter ile yol kenarinda seyir halinde olan Ezgi Alya Yigit (17) ile Simal Toprak’a (17) çarpti. Çarpmanin etkisiyle yere düserek bir süre savrulan genç kizlar agir yaralandi. Iki arkadas ambulansla 25 Aralik Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Lise son sinif ögrencisi Yigit, doktorlarin tüm müdahalelerine ragmen kurtarilamazken yogun bakima alinan Simal Toprak ise yasam mücadelesi veriyor.

Dün çikarildigi mahkemece tutuklanan Osman Sari’nin savcilikta verdigi ifade ortaya çikti. Ifadesinde suçlamalari kabul etmeyen Sari, “Ben degil onlar bana çarpti” diyerek iki kiz arkadasi suçladi.

“Bir anda önüme çikip bana çarptilar”

Olay günü herhangi bir uyusturucu madde veya alkol kullanmadigini söyleyen Sari, olay aninda dershaneye gittigini aktardi. Kazanin aksam saatlerinde saat 19.45 sularinda yasandigini belirten Sari, “Benim görüs mesafem iyiydi, yol da aydinlikti. Yaklasik 50-60 kilometre hizla seyir ediyordum. O sira dershaneye yetismeye çalisiyordum. Ancak iki kiz bir anda scooter ile tali yoldan ana yola çiktilar. Bir anda önüme çikip bana çarptilar. Olay yerinden kaçmadim. Durup yaralilara yardim ettim, ambulansi da aradim. Serbest birakilmak istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA